Šport > Nogomet
29752 ogledov

Takšno je stanje nogometnega zvezdnika, ki so ga morali oživljati na igrišču

Bas Dost Profimedia
Nizozemec se je že oglasil iz bolnišnice, kjer okreva, njegovo stanje pa se izboljšuje.

Iz Nizozemske le prihajajo vzpodbudne novice po pravi grozljivki s tekme nizozemskega prvenstva med AZ Alkmaarjem in NEC Nijmegenom, ki je bila v 90. minuti prekinjena, potem ko se je nenadoma sredi igrišča zrušil znani nizozemski napadalec in nekdanji reprezentant Bas Dost.

Nekdanji najboljši strelec nizozemske in portugalske lige, ki je najboljša leta preživel pri Heerenvenu, Wolfsburgu in Sporting Lizboni, je padel po tleh in  se začel tresti, sodnik pa ni želel prekiniti tekme in je šele po kakšnih desetih sekundah po incidentu na igrišče poklical zdravniško službo.

Ves stadion je zajela panika, mnogi so se spomnili na dramo z Eura 2021 in primera Christian Eriksen, na srečo pa je tudi tokratna zgodba imela srečen konec. NEC-ovega napadalca so morali oživljati, na koncu pa je le prišel k zavesti, preden so ga prepeljali v bolnišnico, kjer počasi prihaja k sebi, zdravniki pa še odkrivajo vzrok za nastalo situacijo.

Dost, ki je zbral tudi 18 nastopov za nizozemsko reprezentanco, se je medtem že oglasil iz bolnišnice. Njegovo sporočilo objavljamo v celoti.

"Dragi prijatelji, člani NEC-a in ljubitelji nogometa,

najprej bi se rad zahvalil prijateljem iz zdravniškega osebja in ljudem iz kluba AZ ter tudi ljudem iz bolnišnice Noordwest, ki so hitro in pravilno reagirali. Zahvaljujem se tudi svojim soigralcem in igralcem AZ-a, ki so me takoj obkrožili kot živi ščit. Dobivam veliko podpore od doma in tujine, kar se me je zelo dotaknilo. Svet nogometa je včasih krut, a zdaj vidim, kako človeški smo lahko. Ko sem zapustil igrišče, sem slišal aplavz vseh na stadionu, kar me je zelo razveselilo. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem, ki sočustvujete z mano in mojo družino. Ste nam v veliko oporo.

Slišal sem se s soigralci in osebjem kluba. Rekel sem jim, da se v danih okoliščinah dobro držim in da sem v dobrih rokah. V prihodnjih dneh bodo preiskave pokazale, kaj je botrovalo temu, kar se mi je zgodilo na igrišču. Za zdaj je pomembno, da lahko v miru okrevam. Kar zadeva igralce in osebje ekipe, upam, da se bo ekipna predstava, ki smo jo kazali, lahko nadaljevala tudi v prihodnjih tekmah. Vse člane NEC-a prosim, da stojijo za našo ekipo, to je bil težak dan za naše osebje in igralce. Resnično potrebujejo vašo podporo. Kmalu se slišimo in še enkrat želim reči vsem: hvala za vašo podporo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 07:31 31.oktober 2023.

    Kdor preveč teče na drugi svet odteče!

  • miro8 07:07 31.oktober 2023.

    Po videnem je šlo prej za epileptični napad in ne infarkt.

  • Kmodri 02:17 31.oktober 2023.

    Dost ma!

Sorodne novice