Šport > Nogomet
1417 ogledov

Tekma prekinjena zaradi rasizma

Mouctar Diakhaby Epa
Valencia zaradi rasističnih žaljivk zapustila zelenico v Cadizu.

Dvoboj španskega nogometnega prvenstva med Cadizom in Valencio je bil prekinjen približno dvajset minut, saj so gostujoči igralci Valencie zapustili zelenico, ker naj bi eden od domačih igralcev na rasni osnovi zmerjal njihovega nogometaša.

Branilec Valencie Mouctar Diakhaby je sredi prvega polčasa sodniku tekme prijavil rasistično opazko, ki jo je prejel s strani Juana Cale. Po nekajminutni debati na igrišču so nogometaši Valencie odšli v slačilnico in se iz nje vrnili šele po približno dvajsetih minutah, potem ko jih je Diakhaby prosil, naj gredo zastopati barve kluba, poročajo španski mediji.

Valencia je prek socialnih omrežij sporočila: "Ekipa se je po sestanku odločila, da bo nadaljevala tekmo in zastopala čast kluba. Ne pristajamo na nobeno obliko rasizma." Član netopirjev Jose Gaya je po tekmi sicer izjavil, da so jim grozili z odvzemom vsaj treh točk, če ne bodo nadaljevali tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice