Šport > Nogomet
6247 ogledov

Baskom se je zmešalo: tisoči na ulicah v spopadih s policijo!

Athletic Bilbao navijači Copa del Rey Profimedia
Pred finalom španskega nogometnega pokala je bilo zelo razburljivo na ulicah baskovske metropole.

Na stadionu La Cartuja v Sevilli sta se v finalu Cope del Rey v soboto pozno zvečer pomerila baskovska rivala - Athletic Bilbao in Real Sociedad. Slednji je bil uspešnejši (1:0) in je tretjič v zgodovini dvignil kraljevi pokal.

Athletic Bilbao Real Sociedad Copa del Rey Copa del Rey Šport Zgodovinski baskovski finale odločila enajstmetrovka

Šlo je za finale lanske sezone 2019/20, ki ni bil odigran zaradi ukrepov za zajezitev širjenja covida-19. Athletic se je za nameček uvrstil tudi v finale sezone 2020/21, v katerem se bo čez nekaj tednov pomeril z Barcelono.

Bilbajski klub je pokalno tekmovanje v preteklosti osvojil že triindvajsetkrat in je v tem pogledu drugi najuspešnejši španski kolektiv, za že omenjeno Barcelono.

In finale proti sosedom iz San Sebastiána je v pristaših kultnega rdeče-belo-črnega kluba razburkal strasti. Nekaj ur pred začetkom dvoboja v Andaluziji so se odpravili na ulice domačega mesta in v velikem številu prepevali navijaške pesmi.

Bilbao, ki ima poleg vrhunske arhitekture in številnih kulturnih ustanov tudi zelo močan nogometni pridih, je kljub strogim ukrepom proti pandemiji za nekaj ur oživel.

Policisti so skušali razgnati množico, a so jo uspeli le dobro razkuriti. Ulice mesta so utrpele manjšo škodo, zažganih je bilo nekaj kontejnerjev in v spopadih s policijo lažje poškodovanih nekaj oseb.

oblak godin Ultimat Šport Zvezdnik razkriva, kako je postal talec Atlética
Komentarjev 1
  • la 08:30 04.april 2021.

    še dobro se je končalo,z to plandemijo se bo čedalje bolj ljudem trgalo,čisto normalen odziv ,pa niso vsi ovce

Sorodne novice