Šport > Nogomet
139 ogledov

Zgodovinski baskovski finale odločila enajstmetrovka

Athletic Bilbao Real Sociedad Copa del Rey Epa
Skoraj leto dni po prvotno načrtovanem terminu sta se za špansko pokalno lovoriko udarila največja baskovska kluba.

V Sevilli bil odigran finale Cope del Rey za sezono 2019/20, ki je bil lani preložen zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa. Real Sociedad je premagal Athletic Bilbao (1:0) in v svojem osmem finalu prišel do tretje tovrstne lovorike. Athletic je ostal pri triindvajsetih.

Srečanje na stadionu La Cartuja ni ponudilo veliko priložnosti. Predstavo brez tveganja z obeh strani je odločil dogodek v 57. minuti. Takrat je Iñigo Martínez v kazenskem prostoru storil prekršek in zakrivil enajstmetrovko.

Sodnik je Martínezu obenem pokazal tudi rdeči karton, a je to odločitev po dolgem ogledu posnetka spremenil in branilcu podelil le rumeno opozorilo.

Živčna situacija ni prišla do živega kapetanu Sociedada Mikelu Oyarzabalu. Slednji je ohranil mirno kri in z bele točke matiral španskega reprezentančnega vratarja Unaija Simóna ter poskrbel, da je pokal romal v San Sebastián.

Athletic Bilbao Real Sociedad Copa del Rey | Avtor: Epa Sociedad je tretjič osvojil španski kraljevi pokal. Epa

Samir Handanović Bologna Inter Serie A Šport Handanović z roko na "scudettu", gol Kurtića

Athletic bo imel čez nekaj tednov še eno priložnost, da pride do svoje 24. pokalne lovorike. V finalu Cope del Rey za sezono 2020/21 bo igral proti Barceloni.

Copa del Rey, finale:

Athletic Bilbao - Real Sociedad 0:1 (0:0)
Oyarzabal 64./11m 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice