Šport > Nogomet
2234 ogledov

Trenutek resnice za Zlatka Zahovića

Zlatko Zahović
Kakšen bo epilog afere Zlatko Zahović?

Danes se bo končno zgodilo dolgo pričakovano srečanje predsednika Maribora in športnega direktorja v odstopu: Cotar in Zahović iz oči v oči, je zapis na naslovnici petkove izdaje športnega dnevnika EkipaSN.

Za zdaj odgovora, kaj se dogaja oziroma kaj se bo zgodilo v Ljudskem vrtu, ni bilo, danes ga bomo morda vendarle dobili, dodaja časnik.

"Če se v zadnjem hipu ne bo pripetilo kaj zelo nepredvidenega, je predvideno dolgo pričakovano srečanje na visoki ravni. Drago Cotar in Zlatko Zahović bosta končno sedla za isto mizo, znašla se bosta iz oči v oči ter razkrila vsak svoja stališča," navaja EkipaSN.

"Ker so vezi med najbolj odgovornimi pri vijoličastih popokala. Načete so bile že kar nekaj časa, po znameniti tiskovni konferenci po domačem porazu s Krškim in odzivu kluba so se dokončno strgale. 'Družina se spre, družina se pobota', se že dolgo tolažijo številni privrženci Maribora, ampak vse kaže, da je spor tokrat preglobok," piše v prispevku EkipeSN z naslovom Danes dan Z, po katerem nič več ne bo, kot je bilo?!

Ikona mariborskega nogometa Zlatko Zahovič je napovedal odstop s funkcije športnega direktorja NK Maribor, a svoje napovedi uradno (še) ni udejanjil.

Zahovič je v pogovoru za torkov Večer po vrnitvi z dvotedenskega oddiha v Aziji izrazil pričakovanje, da se bo o prihodnosti pogovoril z vodstvom kluba. Potrdil je, da sam uradne odstopne izjave ni podal, saj kot pojasnjuje "se v nogometu ne dela tako". "Nogometni klub ni podjetje, v katerem bi se zaposlil preko razpisa, nogomet funkcionira drugače," je svoje stališče predstavil za časnik.

Konec maja se je za EkipoSN označil za "bivšega športnega direktorja", saj je dejal, da se v klubu ne počuti več dobro. Po poročanju Večera se po napovedi odstopa še ni sestal z vodilnimi v Mariboru: "Nisem tisti, ki mora klicati ljudi. Vodstvo kluba jih mora. Želim biti pošten do kluba. Ne želim prejemati plače za nič dela."

"Moje razmišljanje se ni spremenilo. V dveh mesecih se ni nič zgodilo. Pričakoval bi, da se s predsednikom in vodstvom kluba usedemo in pogovorimo, če lahko sodelujemo. Če bi sklenili, da smo za skupaj, bi se sklicala tiskovna konferenca, na kateri bi povedali, da se zgodba nadaljuje. Tako pa je ostal status quo. Kaj bom torej jaz tam še delal?" se je vprašal Zahovič.

Rekorder po številu golov za slovensko izbrano vrsto namreč ocenjuje, da niti ne more opravljati svojega dela, saj še vedno služi kazen, polletno prepoved delovanja v nogometu, ki mu jo je izrekla Nogometna zveza Slovenije, potem ko je na novinarski konferenci po porazu s Krškim 17. marca verbalno obračunal z novinarjem športnega dnevnika EkipaSN Dejanom Mitrovićem.

Medtem v klubu vztrajajo pri stališču, ki so ga posredovali ob prvih informacijah o napovedanem ustnem odstopu Zahoviča: "Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice