Šport > Nogomet
2245 ogledov

Umrl legendarni trener

Walter Smith Profimedia
Umrl legendarni trener Glasgow Rangers Walter Smith.

Škotski nogometni velikan Rangers je sporočil, da je umrl njihov nekdanji trener Walter Smith, star je bil 73 let. "Z žalostjo moramo sporočiti, da je umrl naš nekdanji trener, direktor in klubska legenda Walter Smith. Nemogoče je z besedami opisati, kaj je Walter pomenil za vsakega izmed nas pri Rangers," je dejal direktor Douglas Park v klubski izjavi za javnost.

Smith velja za drugega najbolj uspešnega trenerja velikana iz Glasgowa, potem ko je v dveh različnih obdobjih osvojil 21 lovorik, od tega deset naslovov državnega prvaka.

Smith je prvič prevzel vodenje Rangers leta 1991 in v naslednjih osmih sezonah sedemkrat osvojil naslov prvaka. Nato se je za štiri leta preselil na klop Evertona, kasneje deloval tudi kot pomočnik Sira Alexa Fergusona pri Manchester Unitedu, od leta 2004 pa vodil škotsko reprezentanco.

Leta 2007 se je vrnil na Ibrox, tam osvojil še tri naslove z Rangers v štirih sezonah in se v sezoni 2007/2008 uvrstil v finale tedanjega pokala Uefa. V boju za naslov je takrat z 2:0 slavil ruski Zenit. Trenersko se je upokojil leta 2011.

"Smith je poosebljal vse, kar pomeni biti Ranger. Njegovemu karakterju in vodstvenim sposobnostim ni bilo para. Večno bo živel v spominih tistih, s katerimi je deloval v našem klubu. Za navijače je bil Walter ne le odličen trener, temveč tudi prijatelj, vodja in legenda," je še dodal Park.

 

Komentarjev 1
  • Elizabeth_Perez 16:41 26.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice