Šport > Nogomet
302 ogledov

Slavje zmajev na Obali, vaterpolska vrnitev Maribora

FC Koper Olimpija Ljubljana Reševalni pas/Twitter
V sredo so bile na sporedu tri tekme 20. kola elitne slovenske nogometne lige.

Na Bonifiki je Olimpija premagala Koper (1:2). Slednji, tokrat brez pomoči kaznovanega Nikole Krajinovića, je doživel šesti poraz in ostaja četrti, Olimpija pa je pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića vpisala enajsto zmago in le za točko zaostaja za vodilnim Mariborom.

Ljubljančani so bili v prvem delu nekoliko podjetnejši tekmec, sprva je dvakrat malce nenatančno poskusil Đorđe Ivanović, v 29. minuti pa je za vodstvo Olimpije zadel Timi Max Elšnik, potem ko je sprožil nizek strel z roba kazenskega prostora. Elšnik je poskusil še malce pozneje z glavo, a je bil strel preslab za novo spremembo izida, tako kot tudi že pred tem en Enrika Ostrca ter en z glavo Andresa Vombergarja.

Takoj po začetku polčasa so prišli Koprčani, pri katerih sta ob polčasu vstopila Maks Barišić in še do nedavnega igralec Olimpije Mihail Caimacov, do strela v kazenskem prostoru, a je Ivica Guberac žogo poslal precej čez gol. Zato pa je bil v 50. minuti natančnejši Matej Palčič, ki je izenačil z diagonalnim strelom z desne strani.

Olimpija je v 53. minuti na igrišče poslala Nika Kapuna namesto Ostrca, ki je igro zapustil zaradi poškodbe, a novinec v ekipi Mihailo Perović je bil v 57. minuti tisti, ki je poskrbel za novo ljubljansko vodstvo, ko je neoviran prišel do strela v kazenskem prostoru domačih.

V 72. minuti je bil nenatančen Matic Fink, deset minut pozneje še Ivanović, to pa sta bili ob poskusu Nina Pungarška tudi zadnji priložnosti Olimpije, medtem ko je že v sodniškem dodatku Claudio Spinelli pred golom nespretno reagiral po podaji z desne in tako zapravil zadnjo koprsko.

Vitalijs Maksimenko Okrepitev Šport Stari znanec se vrača v Olimpijo

Senijad Ibričić Rudi Požeg Vancaš NK Domžale NK Maribor | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ob Kamniški Bistrici sta se ekipi Domžal in Maribora razšli z neodločenim izidom (3:3). Štajerci so pogrešali kar nekaj nogometašev, kaznovan je bil Ilija Martinović, zaradi različnih vzrokov pa so bili odsotni tudi Gregor Bajde, Amir Dervišević, Martin Milec in Denis Klinar. Tudi pri Domžalah je bil seznam odsotnih dolg, manjkali so Matej Podlogar, Denis Adamov, Ivan Makovec, Tibor Gorenc Stanković, Žiga Repas, Gaber Dobrovoljc in Slobodan Vuk.

Prvi polčas je ponudil kar precej razburjenja, v deževnem vremenu pa so padali tudi zadetki. Pri domačih je v deveti minuti prvi zagrozil Dario Kolobarić, ko je s strelom z glavo žogo poslal malo mimo vrat. Pet minut pozneje so domači povedli, ko se je Zeni Husmani odločil za strel z več kot 20 metrov, žogo pa je na poti proti vratom v lastno mrežo z glavo preusmeril Rok Kronaveter. Mariborčani so hitro izenačili, za 1:1 je v 19. minuti zadel Alexandru Creţu s strelom z roba kazenskega prostora. Slednji je s podobnega položaja poskusil tudi v 32. minuti, a je bil Grega Sorčan na mestu.

Takrat pa so Domžalčani že vodili z 2:1. Potem ko je v 23. minuti Žan Kolmanič v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Andraža Žiniča, je z bele pike zadel Senijad Ibričić. V 34. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Tamar Svetlin, a njegov poskus ni bil posebej nevaren. Je pa v 43. minuti Svetlin sam stekel proti Ažbetu Jugu. Ta je spodkopano žogo nekoliko ustavil, a potem je nespretno žogo izbil Luka Koblar, saj je zadel Kolobarića, od katerega se je žoga iz bližine skotalila v mrežo. Za Kolobarića je bil to deveti gol sezone.

V 49. minuti je od daleč zgrešil Blaž Vrhovec, na drugi strani pa je Ibričić v 64. minuti nevarno meril, a se je izkazal Jug. Tri minute zatem pa so v tem delu odločnejši Štajerci zmanjšali zaostanek, ko je z glavo iz bližine zadel Rudi Požeg Vancaš po Kolmaničevi podaji z leve strani.

V 70. minuti so Mariborčani izničili prednost, ko je po prostem strelu z glavo iz bližine streljal Creţu, žoga pa je Sorčanu iz rok spolzela v mrežo. Husmani je na drugi strani v 80. minuti le za malo zgrešil cilj z roba kazenskega prostora, kljub pritisku Maribora ob koncu pa se izid ni več spremenil.

antonio conte Vroča kri Šport Conte pokazal sredinec nekdanjemu šefu

NK Bravo ND Gorica | Avtor: Facebook Facebook

Na tekmi med Bravom in Gorico (0:0) ni bilo veliko priložnosti. Domači so nadaljevali niz brez poraza, Gorica pa je osvojila enajsto točko, a ostaja na dnu lestvice.

Igrišče na Žaku je bilo precej razmočeno, na zelenici je bilo precej vode, tako da so bile razmere na meji regularnosti. Domači, ki so bili pred tem v nizu sedmih tekem neporaženosti, so se Primorcem zoperstavili brez kaznovanih Mustafe Nukića, Martina Kramariča in Almina Kurtovića, Gorica, ki nujno potrebuje točke na vsaki preostali tekmi, pa ni mogla računati na Mathiasa Oyewusija.

Ekipi v prvem polčasu tudi zavoljo težkih razmer nista pokazali veliko, pri domačih je bil v deseti minuti še najnevarnejši Loren Maružin, ki je prišel pred Darka Marjanovića, a mu je ta žogo odvzel. Na drugi strani je dvakrat poskusil Etien Velikonja, v 25. je njegov strel po tleh z 12 metrov obranil Igor Vekić, v 43. minuti pa je goriški napadalec žogo poslal čez gol.

Takoj na začetku drugega polčasa je Sandi Ogrinec pri domačih poskusil z roba kazenskega prostora, toda žogo slabo zadel, ta pa je potem pred vrati presenetila tudi s tremi goli junaka sobotne zmage proti Taboru Milana Tučića, saj se je ustavila v luži in mu preprečila strel iz bližine.

V 62. minuti so bili domači, ki so bili boljši v tem delu igre, spet blizu vodstva, ko je Luka Žinko z ne preveč močnim strelom po tleh zadel vratnico. V 79. minuti pa so imeli novo priložnost tudi Novogoričani, ko je Nejc Mevlja po kotu sprožil z glavo, izkazal pa se je Vekić. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Milan Tučić Prva liga Šport Hat-trick na prvi tekmi po premoru

Prva liga TS, 20. kolo:

Bravo - Gorica 0:0 (0:0)

Domžale - Maribor 3:3 (3:1)
Husmani 14., Ibričić 23./11m, Kolobarić 44.; Creţu 19., 70., Požeg Vancaš 67.

Koper - Olimpija 1:2 (0:1)
Palčič 50.; Elšnik 28., Perović 57.

ČETRTEK:
Aluminij - Celje
Mura - Tabor Sežana

LESTVICA:
1. Maribor 39
2. Olimpija Ljubljana 38
3. Mura 33 (-1)
4. Koper 30
5. Domžale 26
6. Bravo Ljubljana 26
7. Tabor Sežana 24 (-1)
8. Celje 23 (-1)
9. Aluminij Kidričevo 15 (-1)
10. Gorica 11

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice