Šport > Nogomet
299 ogledov

V dresu Ajaxa doživel zastoj srca, klub mu zdaj prekinil pogodbo

Abdelhak Nouri Epa
Ajax se je odločil, da prekine pogodbo z Nourijem.

Nizozemski Ajax iz Amsterdama je prekinil pogodbo z mladim nogometašem Abdelhakom Nourijem, ki je julija 2017 na pripravljalni tekmi doživel srčni napad ter utrpel hude in trajne možganske poškodbe, piše časnik De Telegraaf.

Nizozemski nogometni klub je 22-letnemu Nouriju še naprej plačeval plačo, zdaj pa je formalno prekinil pogodbo, ki bi se 1. julija samodejno obnovila, nizozemski časnik citira francoska tiskovna agencija AFP.

Abdelhak Nouri  | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Klub, ki je priznal, da ni bilo dobro poskrbljeno za takojšnjo medicinsko pomoč igralcu, zaradi prepozne uporabe defibrilatorja so pri Ajaxu odslovili klubskega zdravnika Dona de Winterja, bo skušal z družino nogometaša poiskati rešitev za prihodnost.

Nouri je po dolgem bivanju v bolnišnici, kjer je bil kar eno leto v komi, zdaj v domači oskrbi, a je še vedno popolnoma odvisen od družine.Obetavni Nizozemec se je sicer pred tremi leti zaradi težav z aritmijo zgrudil med prijateljsko tekmo v Zillertalu proti Werderju iz Bremna.

Abdelhak Nouri Borec Šport Čudež! Nogometnemu zvezdniku, ki je leto preživel v komi, se stanje izboljšuje! Abdelhak Nouri Žalostno Šport Na tisoče navijačev pred domom nesrečnega nogometaša

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice