Šport > Nogomet
9224 ogledov

V prenosu tega niso želeli kazati: legendarni Brazilec napadel igralce Cityja

Felipe Melo Profimedia
Po koncu tekme med Manchester Cityjem in Fluminensejem se je problematični Brazilec spravil nad "meščane".

Potem ko je v lanski sezoni prvič v svoji zgodovini osvojil ligo prvakov, je bil Manchester City v petek prvič okronan tudi za svetovnega klubskega prvaka, potem ko je v finalu s kar 4:0 premagal brazilskega velikana Fluminense. A po zaključku finala se je bolj kot o nogometu govorilo o incidentu po koncu tekme, v katerega je bil vpleten legendarni "bad boy" brazilskega in svetovnega nogometa, Felipe Melo.

Čeprav pri 40 letih že dolgo ni več na očeh evropske javnosti, se eden najbolj umazanih nogometašev tega tisočletja ni niti najmanj spremenil. Tudi tokrat je popestril dogajanje po koncu tekme, ko se je spravil nad nogometaše Cityja, izmed katerih je bil najpogumnejši Kyle Walker, ki se je upal postaviti po robu problematičnemu zvezdniku.

Felipe Melo | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanimivo je, da gledalci tv prenosa tega niso mogli opaziti, saj se je režiser odločil, da incidenta, katerega so ujele številne kamere, ne bo kazal v prenosu, saj ne gre za sporočilo, ki bi ga želeli deliti s svetom. A seveda so se posnetki iz različnih kotov kmalu pojavili na spletu.

"Jack Grealish ni pokazal nobenega spoštovanja do Fluminenseja kot instituciji in tega ne bom nikoli dovolil. Po koncu tekme nam je v obraz kričal 'ole'. Športnik na igrišču ne sme pokazati nespoštovanja. Nisem izgubil živcev, stopil sem v bran Martinelliju, katerega je stisnil v kot. Še enkrat bi ravnal enako, saj sem borec," je po tekmi incident opisal Brazilec, ki celotno kariero slovi po podobnih izpadih.

Felipe Melo, ki je finale svetovnega klubskega prvenstva igral do 60. minute, je sicer prava legenda evropskih zelenic, saj je v Evropi odigral kar dvanajst sezon ter bil ena najhujših mor nasprotnih igralcev. S svojim brezkompromisnim načinom igre je sejal grozo po igriščih igrajoč za Mallorco, Racing Santander, Almerio, Fiorentino, Juventus, Galatasaray in Inter Milan.

Igralec z vzdevkoma "Pit bull" in "Gladiator" je bil nekaj let tudi redni član brazilske reprezentance, za katero je zbral 22 nastopov in 2 zadetka ter z njo osvojil pokal konfederacij leta 2009. Na svetovnem prvenstvu 2010 si je za vedno zaprl vrata reprezentance, ko si je na četrtfinalni tekmi proti Nizozemski po nepotrebnem prislužil rdeči karton in po izpadu s prvenstva takrat postal eden najbolj osovraženih ljudi v Braziliji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice