Šport > Nogomet
140 ogledov

VAR našel pot tudi v eno najmočnejših lig

videotehnologija VAR Epa
Videotehnologija tudi v Premier League.

Po italijanski, nemški, francoski in španski nogometni ligi bo videotehnologija VAR od naslednje sezone dalje prisotna tudi v elitni angleški ligi. To odločitev so danes izglasovali angleški prvoligaši. Angleška liga bo zdaj zahtevo za uporabo te tehnologije poslala Mednarodni nogometni zvezi in Mednarodnemu odboru za nogometna pravila.

VAR, ki je bil prvič na velikem tekmovanju uporabljen letos na svetovnem prvenstvu v Rusiji, so letos uvedli v španskem in francoskem prvenstvu, že pred tem so ga uporabljali v Nemčiji ter Italiji.

VAR oziroma videotehnologija za pomoč sodnikom bo v prihodnje tudi v ligi prvakov, in sicer prvič v sezoni 2019/20. VAR se bo uporabljal v ligi prvakov v zadnjem krogu kvalifikacij ter skupinskem delu in izločilnih bojih, od sezone 2020/21 pa tudi v izločilnih bojih evropske lige, na finalnem turnirju novoustanovljene lige narodov ter na evropskem prvenstvu 2020.

Premiero, kar se tiče Evropske nogometne zveze, bo VAR doživel v Istanbulu 14. avgusta 2019, ko bo tam evropski superpokal. Prvi so VAR sicer začeli uporabljati v avstralski ligi, uporabljajo pa jo tudi v ameriški MLS. V Angliji je bilo sicer v zadnjem času veliko kritik na račun sodnikov zaradi njihovih napačnih odločitev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice