Šport > Nogomet
9 ogledov

Velika čast je biti kapetan

Mile Ačimović je že dolgo časa prvo ime Austrie, tokrat pa se bo lahko dokazal p Žurnal24 main
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Mile Ačimović se je leta 2007 preselil na Dunaj k tamkajšnji Avstriji, letos pa je postal tudi kapetan. Zgodba o reprezentanci je končana.
 
 

S selektorjem Kekom se nisva nič slišala. Jaz sem že večkrat povedal, da je ta tema zame
končana.

Mile Ačimović

 
Mile Ačimović je zgolj v dveh letih igranja za klub iz avstrijske prestolnice pustil močan pečat, kar dokazuje tudi dejstvo, da je pred začetkom sezone postal kapetan moštva. Dvaintridesetletni Ljubljančan je s svojim statusom pričakovano zadovoljen: "Po pravici povedano je postati kapetan zame velika čast. Na začetku sezone me je to presenetilo, zdaj pa sem se na to že navadil." Z Austrio se je zagotovil nastop v novoustanovljeni evropski ligi. Vijoličasti z Dunaja se bodo v skupini L pomerili z Werderjem iz Bremna, Athleticom Bilbao in Nacionalom iz Madeire, barve katerega brani tudi slovenski reprezentant Nejc Pečnik. "Naš glavni cilj je bil, da se uvrstimo v Evropsko ligo. S tem smo dosegli velik uspeh za klub. Ne razmišljamo o tekmi z Werderjem ali Athleticom. Osredotočeni smo predvsem na državno prvenstvo," je dejal bivši član Olimpije, Crvene zvezde, Tottenhama in Lilla.

Odkar se je razšel z reprezentanco, ta za Ačimovića ostaja tabu tema. Če sklepamo po izjavah iz obeh taborov, lahko rečemo, da Mile ne potrebuje reprezentance, reprezentanca pa ne Mileta. Na telefonu nogometaša Austrie se namreč že dolgo ni izpisala telefonska številka Matjaža Keka: "S selektorjem Kekom se nisva nič slišala. Jaz sem že večkrat povedal, da je ta tema zame končana." Slovenijo v naslednjih dneh čaka prijateljsko srečanje z Anglijo, nato pa ključna tekma v kvalifikacijah za nastop na EP 2010 v Južni Afriki proti Poljski. Ker se je povsem oddaljil od izbrane vrste, Ačimović težko pove, kaj gre pričakovati na teh srečanjih: "Težko kaj komentiram, ker ne vem, kakšno je stanje v reprezentanci. Upamo lahko na vse najboljše."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.