Šport > Nogomet
14 ogledov

Vilanova: "Naj Valdes spet preigrava"

barcelona real sociedad tito vilanova Reuters
Trener Barcelone Tito Vilanova je dejal, da bo svojemu vratarju Victorju Valdesu svetoval, naj ponovno preigrava, če se mu to zdi potrebno. Xavi prepričan, da bo Barcelona dobila tudi letošnji španski superpokal.

Kot najbrž veste, je vratar Barcelone Victor Valdes v 85. minuti četrtkovega "el clásica", na prvi tekmi španskega superpokala na stadionu Camp Nou, storil veliko napako, ko je z nespretnim preigravanjem dopustil Angelu di Marii, da mu je odvzel žogo in nato zabil v prazno mrežo in s tem znižal izid na 3:2, kar madridskemu Realu omogoča precej lažjo pot do prve letošnje lovorike.

A njegov trener, Tito Vilanova, mu ne namerava odsvetovati "driblanja". "Victorju sem dejal, da naj igra od noge do noge in to bom storil ponovno. Ne moremo igrati tehničnega nogometa, če ne začnemo pri vratarju. Sicer pa čestitke Angelu di Marii, večina igralcev v tistem trenutku ne bi stekla za vratarjem," je povedal Vilanova.

Slabih besed za svojega čuvaja mreže ni imel niti Xavi Hernandez. "Valdes je pravi profesionalec in najboljši vratar, za našo ekipo." Strelec tretjega gola za Barço na četrtkovi tekmi je prepričan, da bodo Katalonci osvojili tudi letošnji superpokal. "Igrali smo zelo dobro in dosegli pomembno zmago, sedaj vemo, kako bomo pristopili k tekmi na stadionu Santiago Bernabeu. Če bomo ponovili tokratno predstavo, bomo na koncu slavili."

Povratna tekma se igra v sredo, spektakel na Santiago Bernabeu se začne ob 22.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.