Šport > Nogomet
2534 ogledov

Vsak teden tehtanje, sicer sledi kazen

Real Madrid trening Epa
Pri najtrofejnejšem španskem klubu imajo natančno določena pravila obnašanja.

Real Madrid je letošnjo sezono začel v spremenljivem slogu. Nogometaši triintridesetkratnega španskega prvaka kljub neprepričljivim igram po sedmih kolih zasedajo prvo mesto La Lige, medtem ko imajo po dveh tekmah Lige prvakov na računu zgolj eno točko.

Trinajstkratni evropski prvaki so vedno zanimivi za medije, o zvezdnikih "belega baleta" je vsak dan moč prebrati kopico novic.

Sredi tega tedna je španski portal Deportes Cuatro objavil interni pravilnik Reala, na katerem je moč razbrati pravila obnašanja in kazni za kršenje le-teh.

Vsak nogometaš mora na trening priti 45 minut pred njegovim dejanskim začetkom. Če igralec zamudi manj kot pet minut, ga to stane 250 evrov, če zamudi za manj 15 minut, mora plačati 500 evrov. Vsaka daljša zamuda stane 1.000 evrov. Če posameznik neupravičeno izostane s treninga, sledi kazen v višini 3.000 evrov.

Real Madrid CF interni pravilnik | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vsak odhod iz Madrida mora biti odobren s strani kluba, prav tako vse medijske in marketinške dejavnosti. V primeru kršenja na tem področju so kazni v višini do 1.000 evrov.

Vsak poškodovan igralec mora prav tako redno prihajati v trenažni center in ne sme zapuščati prestolnice brez posebnega dovoljenja klubske zdravniške službe. Prav tako morajo poškodovani igralci prihajati na tekme in biti v slačilnici pred srečanjem, na stadionu pa se morajo zadržati vsaj deset minut po koncu vsakega obračuna. Kazni na tem področju dosegajo do 1.000 evrov.

Real Madrid CF interni pravilnik | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Poseben segment pravilnika je namenjen postopanju z mobilnimi telefoni. Na vseh klubskih aktivnostih (masaže, sestanki, razgibavanje) morajo biti toni mobilnikov utišani, prav tako ne smejo zvoniti na avtobusu. Kazni znašajo med 250 in 1.000 evri.

Vsak teden se morajo igralci tudi tehtati. Če tega ne storijo, potem morajo plačati 250 evrov. Denarnice jim olajšajo tudi v primeru, da imajo več kilogramov, kot bi jih po mnenju zdravniške službe morali imeti.

Real Madrid CF interni pravilnik | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Virgil van Dijk Video Šport Ko Korejec pošlje najboljšega branilca na svetu "po burek"

Pred odhodom na reprezentančni premor nogometaše Reala čaka še ena prvenstvena tekma, na stadionu Santiago Bernabéu se bodo v soboto pomerili z letos presenetljivo dobro Granado, ta zaseda drugo mesto na lestvici.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice