Šport > Nogomet
7 ogledov

Vsaka obramba ostane v spominu

Marko Ranilović je v letošnji sezoni znova dobil priložnost kot prvi vratar in j Žurnal24 main
Obramba Maribora je proti Zürichu večkrat zaspala, kar je na preizkušnjo postavilo vratarja Marka Ranilovića. 22-letni čuvaj mreže je nalogo opravil z odliko, a čaka ga še težkih 90 minut.
 
 

Še naprej se bom trudil po najboljših močeh, da bom pokazal čim več in ostal navijačem v dobrem spominu.

Marko Ranilović

 
Kako ste videli tekmo proti Švicarjem?
Tekma je bila zelo težka. Igrali smo proti močnemu nasprotniku. Naša prednost je bila v kolektivni igri, veliko smo si med seboj pomagali.

Na začetku morda niste bili najbolj zanesljivi, v zaključku srečanja pa ste branili odlično ...
Teren je bil povsem drugačen kot na torkovem treningu. Površina je bila veliko bolj mokra, tako da smo se morali navaditi na nove pogoje. To nam je na začetku predstavljalo nekaj težav, a na srečo se je vse izteklo tako, kot se je. Upam, da bomo tudi drugo tekmo odigrali tako, kot znamo, in pokazali še nekaj več.

Marko Ranilović meni, da je ključ do uspeha v kolektivni igri. © Gregor Katič

 
Ko je bilo najbolj nujno, ste branili izvrstno. Kakšen je recept?
Ko vidim, kako potuje žoga, reagiram. Hvala bogu, da se je vse tako izteklo. Želim si, da bo na povratni tekmi čim več takšnih obramb in čim manj dela.

Zaključek srečanja je bil izredno dramatičen, kaj vam je najbolj ostalo v spominu?
Posredovanje po prostem strelu Alphonsa in strelu Vonlanthena ob zaključku srečanja. Vsaka obramba ostane v spominu. Ti obrambi sta bili v tistem trenutku zelo pomembni.

Znova ste dokazali, da ste vratar za velike tekme. Srečanje proti Villarrealu, povratna tekma proti Partizanu, zdaj Zürich ...
Jaz se trudim biti na vsaki tekmi najboljši, saj ne izgubljam rad. Še naprej se bom trudil po najboljših močeh, da bom pokazal čim več in ostal navijačem v dobrem spominu.

Obstaja bojazen, da bi zaradi prednosti v drugo tekmo krenili bolj ležerno?
Nikakor ne, mi se popolnoma zavedamo moči nasprotnika. Moramo igrati kolektivno tako, kot smo do zdaj. Ni nobene bojazni, da bi tekmo jemali ležerno. V tekmo želimo kreniti isto kot na prvem obračunu, morda še bolje.

Kaj pričakujete pred povratnim srečanjem?
Poln stadion in trd boj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.