Šport > Nogomet
13 ogledov

Wenger: ''Walcott je dolžan podpisati''

theo walcott EPA
Arsene Wenger, trener Arsenala, Thea Walcotta poziva, naj čim hitreje uradno podaljša svoje bivanje na Emiratesu. Angleški reprezentant se s topničarji pogaja o nadaljevanju kariere, zataknilo pa se je pri plači in njegovi vlogi v prvi Wengerjevi enajsterici.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Theo Walcott še vedno ni podaljšal pogodbe z Arsenalom, trener topničarjev Arsene Wenger pa je prepričan, da 23-letnik Arsenalu dolguje nadaljnje sodelovanje. Nasprotni strani se še nista uspeli dogovoriti o plači, jabolko spora pa predstavlja tudi položaj na igrišču, saj Walcott ''zahteva'' položaj osrednjega napadalca. Neuradno se govori, da njegovi predstavniki želijo Angležu zagotoviti 145 tisoč evrov tedenske plače.

Wenger, ki je leta 2006 veliko tvegal s podpisom s šestnajsletnim nogometašam, meni, da je prišel čas za povrnitev ''dolga''. ''Pomembno je, da zbereš mlade igralce in večkrat sem se postavil za njih: igrali so pri sedemnajstih, osemnajstih, devetnajstih letih in zavedam se, da sem tvegal. Veliko lažje je pripeljati 25 let starega igralca. Točno veš, kaj boš dobil. Pri sedemnajst, osemnajstletinikih vedno tvegaš, da boš izgubil tekmo, saj se učijo svojega poklica. Ko jih izdelaš, si rečeš: 'ok, ostanimo skupaj in zmagujmo','' je povedal Wenger in dodal: ''Enkrat morajo klubu vrniti, kar je klub naredil za njih. Pri tridesetih je bolj razumljivo, če si nekdo želi spremembe.''

Nogometni strateg dopušča možnost preureditve financ, če bi s tem Walcotta zadržal v klubu, vendar opozarja, da Arsenal ne bo tarča izsiljevanja. ''Jaz sem njegov velik podpornik in verjamem, da je srečen tu. Vedno sem ga videl kot nogometaša Arsenala. Z veseljem mu plačam toliko, kot si zasluži, vendar obenem menim, da sem pred šestimi leti zanj že plačal veliko denarja,'' je zaključil Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.