Šport > Nogomet
868 ogledov

Xhaka in Shaqiri se opravičila, Švicarji udarili po slednjem

Xherdan Shaqiri
Švicarski nogometaši Stephan Lichtsteiner, Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri so se javno opravičili zaradi albanskega orla. Švicarski mediji pa so močno udaril po Shaqiriju, saj naj bi se v svojem opravičilu norčeval iz Švice.

Stephan Lichtsteiner, Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri so se opravičili zaradi kazanja dvoglavega albanskega orla tekom tekme s Srbijo na minulem Mundialu v Rusiji.

Xhaka in Shaqiri sta s prikazom albanskega orla proslavila svoja zadetka, pri slavju pa se jima pridružil tudi kapetan Lichtsteiner.

Oba igralca kosovskih korenin sta bila s strani FIFE kaznovana z 10.000 švicarskimi franki, medtem ko je Lichtsteiner moral plačati 5.000 švicarskih frankov. Po poročanju švicarskega Bilda pa so bili nogometaši denarno kaznovani tudi s strani reprezentance, za svoje dejanje pa so se morali tudi javno opravičiti.

"Bilo bi neumno to ponoviti. To se več ne bo zgodilo," se je s pepelom posul Granit Xhaka.

Arsenal Premier League Šport Elton John noro slavil, albanski orel pri Arsenalu

Opravičil se je tudi kapetan Lichtsteiner: "Opravičujem se. Nikomur nisem želel stopiti na žulj."

Tudi Shaqiri se je za svoje dejanje opravičil, toda to ni naletelo na odobravanje švicarske javnosti, še posebej pa so ga kritizirali pri Blicku.

Glavni urednik športnega oddelka Felix Bingezer je Shaqirijev nastop ostro obsodil ter ga imenoval za "neumnega", za razliko od Xhake in Lichtsteinerja, za katera verjame, da sta bila iskrena.

Xherdan Shaqiri "Kot makovo zrno" Šport Srbski navijači čakajo na prihod osovraženega Švicarja

Švicarje je motil del, kjer Shaqiri reče: "Opravičujem se vsem, ki so gledali tekmo v planinah."  Po mnenju švicarske javnosti naj bi jih namreč izral "v planinah" označeval za "kmetavze".

"Da, gospod Shaqiri, mi smo planinska dežela. Toda niso vsi, ki živijo v planinah neumni in nori nacionalisti," so zapisali pri Blicku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.