Šport > Nogomet
9986 ogledov

Ronaldo stisnjen v kot

cristiano ronaldo Epa
Španska davkarija je zavrnila ponudbo Cristiana Ronalda.

Španske davčne oblasti so zavrnile ponudbo Cristiana Ronalda v višini 14 milijonov evrov za poravnanje njegovih davčnih obveznosti.

Napadalec madridskega Reala naj bi med letoma 2011 in 2014 utajil za 14,7 milijona evrov za posle, povezane s trženjem njegove podobe.

Ronaldo ponudba plačila 14 milijonov evrov predvideva tudi priznanje krivde v zameno za skrajšanje zaporne kazni na manj kot dve leti.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa
Španska zakonodaja v primerih, ko gre za prvi prestopek, ne predvideva dejanskega prestajanja zaporne kazni za nenasilna kazniva dejanja, za katera je izrečena kazen manjša od dveh let.

Če bi Ronaldovi odvetniki uspeli, bi se podobno kot Lionel Messi izognil zaporu. Superzvezdniku Barcelone so po plačilu vseh obveznosti in obresti zaporno kazen znižali na 21 mesecev.

Španske oblasti od Ronalda zahtevajo 28 milijonov evrov - 14,7 milijona utajenih davkov + obresti + kazen + stroški sodnih postopkov. Portugalec lahko znesek poravna na 15. junija, v nasprotnem primeru bo moral po koncu svetovnega prvenstva v Rusiji (14. junij - 15. julij) na sojenje zaradi davčne goljufije.

Če bo spoznan za krivega, mu grozi tudi do osem let zapora. 

ronaldo bale "Neprimerno!" Šport Legenda Reala udarila po Ronaldu, oštela tudi Bala

Ronaldova davčna zagata bi lahko botrovala njegovim dvoumnim izjavam po koncu finala Lige prvakov, ko je dejal: "Bilo je lepo igrati za Real Madrid." Med slavjem na stadionu Santiago Bernabéu je nato navijačem kraljevega kluba sporočil: "Vidimo se prihodnje leto."

Po poročanju španskih medijev je Ronaldo upal, da mu bo Real priskočil na pomoč in poravnal dolg v obliki bonusa za obnovitev njegove pogodbe. V klubu so predlog zavrnili iz etičnih razlogov, ker ne želijo dajati slabega zgleda drugim igralcem.

Po podatkih poslovne revije Forbes je bil Ronaldo najbolje plačani športnik na svetu v letih 2016 in 2017. V lanskem letu je s plačo in pokroviteljskimi pogodbami zaslužil 93 milijonov evrov.

Panika Šport Resnica o fotografiji, ki buri duhove v Madridu
Komentarjev 2
  • Snežinko 13:32 31.maj 2018.

    Kako je človeška lakomnost res neizmerna. Zaslužil je 94 miljonov, pa ni mogel dati ubogih 14 državi. Katastrofa! Nikoli dovolj, kajne? Take bi morali dati nekam z 600 evri mesečno, da bi videli, kakšno je realno življenje brez "preseravanja".

Sorodne novice