Šport > Nogomet
1231 ogledov

Panika v Kijevu, policija evakuirala pet podzemnih postaj

1/16
Epa
Kijev je danes središče nogometnega sveta.

V ukrajinski prestolnici odštevajo ure do začetka velikega spektakla, ko se bosta na olimpijskem stadionu za najprestižnejšo klubsko lovoriko na svetu pomerila Real Madrid in Liverpool.

Tekma se bo začela ob 20.45.

cristiano ronaldo Liga prvakov Šport Drevi spopad velikanov

Gre za srečanje dveh nogometnih težkokategornikov. Na eni strani Real Madrid, dvakratni branilec naslova in rekorder po številu evropskih lovorik (12), na drugi strani Liverpool, petkratni zmagovalec lige prvakov in najtrofejenejši angleški klub v tem tekmovanju.

Madridčani so v izločilne boje napredovali kot drugouvrščena ekipa skupine H, kjer je prvo mesto zasedel angleški Tottenham. Galaktiki so na šestih tekmah zbrali štiri zmage, remi in poraz (13 točk).

mohamed salah Ronaldo: Šport Rad imam Salaha, podoben je Messiju

Liverpool je predtekmovanje končal na vrhu skupine E, v kateri je zabeležil tri zmage in tri remije (12 točk).

Španci so v osmini finala izločili PSG, v četrtfinalu so bili po izredno napetem obračunu za las boljši od Juventusa, v polfinalu pa so izločili nemškega prvaka Bayern München.

cristiano ronaldo Fizični fenomen Šport Ronaldova rigorozna dieta pred finalom Lige prvakov

Angleži so v osmini finala nadigrali Porto, v četrtfinalu so bili boljši angleškega prvaka Manchester Cityja, v polfinalu pa so po hudem boju premagali še AS Romo.

Real ima v svojih vrstah prvega strelca tekmovanja Cristiana Ronalda (15), pri Liverpoolu pa bodo računali na drugega najboljšega strelca letošnje sezone Mohameda Salaha (10).

cristiano ronaldo Slab uvod Šport Snemalec zaradi Ronalda pristal v bolnišnici

Na stavnicah višje kotira španski nogometni velikan, ki bo v  Kijevu napadal že 13. lovoriko in tretjo zaporedno, kar ni uspelo še nobeni ekipi v moderni dobi lige prvakov.

Brutalen nokavt Šport Huligan pretepal ljudi, nato videl vse zvezde

Redsi so pokal z velikimi ušesi nazadnje osvojili leta 2005, v Ukrajini pa bodo napadali že šesto lovoriko. Liverpool ima več zmag v Ligi prvakov kot katerikoli drug angleški klub.

Zinedine Zidane, trener Real Madrida:
"Nogomet je preprosta stvar. Imamo dve ekipi, ki se morata zavedati, da je nasprotnik lahko zelo nevaren. Treba ga je ukrotiti. Nismo favoriti, tudi Liverpool ni favorit. V finalu je vedno 50-50. Veseli smo, da smo spet v finalu. Tega se ne da podoživeti. Čutimo pritisk, a to je del življenja. Zato je vse še slajše."

Jürgen Klopp, trener Liverpoola:
Preden smo začeli sodelovati, smo se z igralci dogovorili, da sem jaz odgovoren za poraze, oni pa za zmage. Ničesar nimajo za izgubiti. Izkušnje so pomemben, zato vem, da bo Real pred tekmo samozavestnejši. A to je šele začetek tekme. Mi smo Liverpool. Nismo samo dobra ekipa, velike reči so v našem DNK."

aleksander čeferin Pojasnilo Šport Zato vstopnice niso šle v roke navijačem Liverpoola

Navijači se v velikem številu že zgrinjajo pred olimpijski stadion, kjer vlada fantastično vzdušje. Veliko dela imajo tudi številni policsti, ki so zaradi preplaha o podtaknjeni bombi evakuirali pet podzemnih postaj.

Na srečo se je izkazalo, da je šlo za lažno prijavo, tako da se je nogometno rajanje, ki je zajelo celotno ukrajinsko prestolnico, kmalu lahko nadaljevalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice