Šport > Nogomet
111 ogledov

Drevi spopad velikanov

cristiano ronaldo Epa
Olimpijski stadion v Kijevu bo drevi ob 20.45 prizorišče glavne tekme evropskega klubskega tekmovanja - lige prvakov.

V finalu se bosta merila branilec naslova Real Madrid in presenečenje sezone Liverpool. Stavnice so na strani Špancev, ki lovijo tretji zaporedni in skupno 13. naslov prvaka stare celine.

mohamed salah Ronaldo: Šport Rad imam Salaha, podoben je Messiju

Real je prišel do treh naslovov v zadnjih štirih letih, bogato zbirko pa ima tudi Liverpool, ki je bil petkrat najboljši na stari celini, nazadnje leta 2005. V finalu pa je prvič po letu 2007.

Navijače obeh ekip in nogometa nasploh tako čaka nova poslastica, tudi zaradi napadalnih orožij, ki jih premoreta obe ekipi. Pri Liverpoolu sta ob Mohamedu Salahu v ospredju še Sadio Mane in Roberto Firmino, pri Realu je nesporni prvi mož Cristiano Ronaldo, ki ima ob sebi Karima Benzemaja in Garetha Bala, ta je v zadnjem času v dobri formi, pa Isca, Lucasa Vazqueza, Marca Asensia ...

Za razliko od številnih drugih ekipnih športnih panog, kjer se ekipe borijo bolj ali manj za čast, pa so v ligi prvakov klubi tudi bogato finančno nagrajeni. Tako bo poraženec zgolj za nastop v finalu dobil 11 milijonov evrov, zmagovalec pa 15,5 milijona. Zmagovalec bi sicer lahko skupno samo iz denarnega sklada tekmovanja "potegnil" več kot 57 milijonov evrov.

Največji evropski klubski obračun bo sodil Srb Milorad Mažić. Petinštiridesetletni Mažić je v tej sezoni sodil pet tekem lige prvakov - nobene z udeležencema finala.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice