Šport > Nogomet
963 ogledov

Zato vstopnice niso šle v roke navijačem Liverpoola

aleksander čeferin Epa
Astronomske cene v Kijevu so od nakupa vstopnice za finale Lige prvakov odvrnile številne navijače Real Madrida.

Madridski nogometni velikan, ki bo v ukrajinski prestoplnici napadal že 13. lovoriko lige prvakov, ni razprodal vseh vstopnic za ogled nogometnega spektakla.

navijači liga prvakov "Sramota!" Šport Realovi navijači vrnili 1000 vstopnic

Realove navijače so od obiska Kijeva odvrnile zasoljene cene letalskih vstopnic in  nastanitve v Kijevu, za kar so pred velikim finalom poskrbeli tamkajšnji hotelirji.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je potrdil, da je Real Madrid vrnil nekaj več kot 1000 vstopnic, ki so jih ponudili domačim ukrajinskim ljubiteljem nogometa.

"Na žalost nam varnostni razlogi preprečujejo, da bi vstopnice prodali Liverpoolu. Tveganje bi bilo preveliko," je med druženjem z novinarji v Kijevu dejal Čeferin.

Obstaja nevarnost, da bi ukrajinski navijači vstopnice na črnem trgu prodali navijačem Liverpoola, a je Uefa za zajezitev tega problema uvedla poseben sistem.

Liverpool Šok za navijače Šport Imajo vstopnice za finale, a ne morejo v Kijev

"Sistem razdelitve je zelo pravičen. 17.000 vstopnic za Liverpool in Real Madrid. Več kot 70 odstotkov vstopnic smo razdelili med navijače, prav tako pa imamo sistem, ki preprečuje prodajo vstopnic na črnem trgu. Tega problema se dobro zavedamo. Vstopnice, ki so se znašle na črnem trgu, smo preklicali. Trudimo se po najboljših močeh," je pojasnil predsednik Uefe.

Uefa se je z izborom Kijeva za prizorišče finala lige prvakov nakopala ostre kritike izvršnega direktorja Liverpoola Petra Moora. "O tem se pogovarjal s samim vrhom Uefe. Nimajo usteznih letališč, infrastrukture, namestitvenih kapacitet, za nameček pa v bližini ni nobenega drugega velikega mesta. To je vplivalo tako na navijače Liverpoola kot Real Madrida," je dejal prvi mož angleškega kluba.

cristiano ronaldo Liga prvakov Šport Drevi spopad velikanov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice