Šport > Nogomet
810 ogledov

Čeferin pritiska na klube

aleksander čeferin Epa Predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
Nogometni klubu bodo morali razkriti več podrobnosti.

Evropska nogometna zveza je na današnjem zasedanju v Kijevu na zasedanju izvršnega komiteja Uefe na temo finančnega fairplaya dejala, da morajo klubi razkriti več podrobnosti.

Klubi, ki bodo igrali v evropskih tekmovanjih, bodo morali v prihodnje razkriti finančne podrobnosti pri prejemkih ali plačah agentov igralcev.

"Te spremembe so zelo pomembne, saj bo tako zagotovljeno transparentno poslovanje," je dejal Andrea Traverse, vodja oddelka Uefe za licenciranje klubov in finančni fairplay.

Morebitnih kazni za kluba PSG in Milan Uefa ni želela komentirati. "Ne morem komentirati konkretnih primerov," je na novinarski konferenci po zasedanju dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin in se še enkrat skliceval na splošni pravilnik morebitnih sankcij.

Milanu grozi tudi izključitev iz evropske lige zaradi kršitev finančnih pravil v preteklih letih, Pariz pa mora pojasniti drage nakupe in opravičiti prihodke od prestopov, saj je za Neymarja plačal kar 222 milijonov evrov.

Klubi si lahko glede na finančni fairplay za obdobje treh let do 2017/18 dovolijo izgubo v skupni višini 30 milijonov evrov, če to izgubo pokrijejo financerji kluba.

Kot nadaljnje ukrepe morajo klubi uvesti posebne kazalce, ki naj bi učinkoviteje kot doslej pokazali slab finančni položaj. Poleg tega je treba bolje zaščititi mlajše igralce, so danes v Kijevu med drugim dejali delegati Uefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.