Šport > Nogomet
878 ogledov

Platinijevo šokantno razkritje o SP 1998

michel platini Epa
Nekdanji predsednik Uefe je razburkal nogometni svet.

Suspendirani Michele Platini, ki ima zaradi sodelovanja v nečednih poslih prepoved delovanja v nogometu, je razkril, da se organizatorji SP 1998 posluževali "manjših trikov", da bi zagotovili, da se Braziliji in Francija ne bi srečali pred finalom. 

Nekdanji nogometni zvezdnik je priznal, da je bil žreb prirejen. "Nismo porabili šest za let za organizacijo svetovnega prvenstva, da se potem ne bi posluževali majhnih trikov. Ali mislite, da drugi prireditelji tega ne počnejo?" je za francosko radijsko postajo France Bleue dejal Platini.

Ples kroglic je branilko naslov Brazilijo umestil v skupino A, gostiteljico prvenstva Francijo pa v skupino C. "Če smo mi osvojili prvo mesto v skupini C, Brazilci pa prvo mesto v skupini A, se nismo mogli srečati pred finalom. Finale Brazilija-Francija je bil sanjski za vse," je povedal Platini.

Francija je v finalu premagala Brazilijo (3:0) in osvojila svoj edini naslov svetovnega prvaka.

Na Platinijeve izjave se je odzval tudi nekdanji predsednik Fife Sepp Blatter. Zatrdil je, da je bila umestitev Brazilije in Francije v skladu z ustaljeno prakso, glede na to, da je šlo na eni strani za aktualne prvake, na drugi pa za gostitelje prvenstva.

"Zelo sem presenečen, da Platini govori takšne stvari. Nobenih trikov ni bilo. To je bil povsem običajen potek dogodkov," je zatrdil.

Mednarodna nogometna zeza (Fifa) je Platinija leta 2015 suspendirala zaradi finančnih mahinacij, v katere naj bi bil vpleten z Blatterjem. Prvotno osemletno prepoved udejstvovanja v nogometu so po pritožbi prepolovili na štiri leta.

sepp blatter michel platini | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Lavdan 15:07 19.maj 2018.

    Od fuzbalerja kaj drugega tudi ne moreš pričakovati. Tudi to, da se sam sebi podela na glavo.

Sorodne novice