Šport > Nogomet
269 ogledov

Zato je Mourinho še vedno trener Uniteda

jose mourinho Epa
Portugalski strateg je preživel še en teden.

Manchester United je v osmem krogu angleškega prvenstva prišel do težko prigarane zmageo proti Newcastlu (3:2).

Rdeči vragi so pred domačimi gledalci na Old Traffordu zaostajali že z dvema goloma, nato pa so tri točke in bržkone tudi trenerski stolček Joséja Mourinha v nadaljevanju rešili Juan Mata, Anthony Martial in Alexis Sánchez. Angleški velikan kljub zmagi ostaja šele na osmem mesu ligaške lestvice.

jose mourinho The Special One Šport Mourinho: "Od***ite, ku***ni sinovi!"

Zaradi slabih rezultatov in razprtij znotraj Unitedove garderobe je že nekaj časa pod vprašajem prihodnost portugalskega stratega.

Vodilni možje kluba naj bi nedavno navezali stik z Zinedinom Zidanom, ki pa po navedbah agenta Alaina Migliaccia ni zainteresiran za stolček, na katerem so se po odhodu Sira Alexa Fergusona v samo petih letih zvrstili štirje nogometni strokovnjaki.

"Ne verjamem, da bo Zidane odšel v Anglijo, saj niso združljivi z njegovim stilom in pristopom k nogometu. Pogovarjal sem se z njim in ideja mu ni preveč všeč. Vzel si je leto premora in ne bo si premislil," je sporočil Migliaccio.

Mourinho ima pogodbo z Unitedom sklenjeno do leta 2020, klub pa mu bo v primeru predčasnega razdora primoran plačati 34 milijonov evrov odškodnine. Prav to je po navedbah angleških medijev glavni razlog, da Portugalec, ki letno zasluži 16 milijonov evrov, ostaja na Old Traffordu.

United ima sicer lepo priložnost, da se Mourinha znebi na cenejši način. V njegovi pogodbi je namreč klavzula, po kateri bo odškodnina za prekinitev pogodba skopnela na 11 milijonov, če bi rdeči vragi ostali brez nastopa v prihodnji sezoni lige prvakov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice