Šport > Nogomet
4913 ogledov

"Želel sem le igrati, zdaj sem sredi vojne"

Abdullah Dogan Reševalni pas/Twitter
Po podpisu pogodbe se je vse hitro poslabšalo.

Abdullah Dogan je minuli teden odpotoval v Ukrajino in podpisal pogodbo z vodilno ekipo druge ukrajinske lige Metalistom iz Harkova. Nogometašu, ki je pred tem nastopal za nižjeligaške nemške klube, so se tako zresničile sanje z najboljšo pogodbo v karieri, a se je vse skupaj sprevrglo v moro. Po njegovem prihodu v Harkov se je namreč začela vojna.

"Želel sem samo igrati, a sem zdaj sredi vojne," je za Bild izjavil 25-letni Dogan. Ta se je želel v četrtek vrniti v Bremen, a so se začeli spopadi v drugem največjem ukrajinskem mestu.

"Če bi vedel, kaj se bo zgodilo, ne bi nikoli pripotoval sem. Na letališču sem videl helikopterje in tanke," je še dodal. Zdaj so vsi leti iz Harkova odpovedani.

Dogan se je tako s kovčkom znašel v prostorih podzemne železnice. "Spim na podzemni železnici, ker se zunaj slišijo streli. Zdi se mi, da je varneje kot v stavbah."

"Bojim se da nikoli več ne bom videl zaročenke ter bratov in sestre. Skrbi me za svoje življenje," je Bildu še povedal Dogan. Tako kot njegova družina se je obrnil na nemško veleposlaništvo v Ukrajini, a je to zaprto. "V nevarnosti sem. Prosim vas, da me rešite," je nemške oblastnike zaprosil nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice