Šport > Nogomet
11127 ogledov

Zidane razkril razloge za odstop le nekaj dni po velikem slavju

1/7
Epa
Francoski strateg Zinedine Zidane je z nenadnim odstopom poskrbel za velik šok pri Real Madridu.

Legendarni Zinedine Zidane je le nekaj dni po tem, ko je Real Madrid popeljal do zgodovinske tretje zaporedne zmage v ligi prvakov (13. skupno), odstopil z mesta trenerja madridskega velikana.

"Zizou" je nepričakovano odločitev sporočil na izredni tiskovni konferenci, na kateri mu je družbo delal šokirani predsednik kluba Florentino Pérez.

zinedine zidane Real Madrid Šport Šok v Madridu: Zidane odstopil z mesta trenerja

Francoski režiser zlate dobe kraljevega kluba, ki je pod njegovim vodstvom osvojil kar devet lovorik, je z nenadno odločitvijo še povečal negotovost pri Realu, saj predsedniku ni pustil prav dosti časa za razmislek o njegovem nasledniku.

"Če nimam jasne vizije, kako zmagovati naprej, potem je bolje, da se umaknem, kot da nam gre slabo. Včasih je treba pač vedeti, kdaj prenehati. To počnem v dobro ekipe."

Zinedine Zidane

Veselje ob 13. zmagi v ligi prvakov je tako trajalo le nekaj dni, morda celo ur, za nameček pa Real že nekaj časa obkrožajo govorice o negotovi prihodnosti Cristiana Ronalda.

 | Avtor: Epa Epa
Zidane je sicer novinarjem zatrdil, da njegovo slovo nima nobene povezave s tem, kakšna usoda bo doletela portugalskega napadalca. "Ne, Ronaldo nima nič s tem," je dejal in poudaril, da je odločitev sprejel izključno v dobro kluba.

"Po treh letih je prišel pravi trenutek za odhod. Težko je ostati trener po tolikem času. Ekipa mora zmagovati naprej, zato potrebuje spremembo. Po treh letih potrebujemo nove ideje, nove načine dela. Zato sem sprejel to odločitev. Rad imam ta klub in rad bi se zahvalil predsedniku, da mi je dal priložnost v tem velikem klubu. Hvaležen mu bom do konca življenja. A kot sem rekel, prišel je čas za spremembo, spremembo za vse," je pojasnil 45-letnik.

"Ekipa mora zmagovati naprej, zato potrebuje spremembo. Po treh letih potrebujemo nove ideje, nove načine dela. Zato sem sprejel to odločitev."

Zinedine Zidane

"Takšna je moja odločitev. Morda nekateri mislijo drugače, a jaz menim, da je trenutek pravi. Če nimam jasne vizije, kako zmagovati naprej, potem je bolje, da se umaknem, kot da nam gre slabo. Včasih je treba pač vedeti, kdaj prenehati. To počnem v dobro ekipe. Če bi ostal, bi težko ponovno zmagali. Bili so lepi trenutki, pa tudi veliko težkih, a te bom pozabil. Svoje obdobje pri Real Madridu želim končati na vrhu. To sem storil kot igralec in to počnem zdaj. Prav je, da se poslovim," je dodal Zidane.

 | Avtor: Epa Epa

Predsednik Pérez je bil nad njegovo odločitvijo razočaran, a mu je iz spoštovanja izrazil veliko podporo. "Odločitev je bila nepričakovana in to je žalosten dan za vse nas. Rad sem ga imel kot igralca in kot trenerja. Želim si, da bi za vedno ostal ob meni. A vsi vemo, kakšen je Zizou... ko se nekaj odloči, je njegovo odločitev potrebno sprejeti in spoštovati. Ko mi je povedal, me je zelo pretreslo. Nič drugega ne morem storiti, kot da mu nudim ljubezen in podporo."

Med prvimi sta se od trenerja poslovila Sergio Ramos in Cristiano Ronaldo. "Kot igralec in trener si se odločil, da se posloviš na vrhu. Hvala za čudoviti dve leti in pol. Tvoja zapuščina ne bo nikoli izbrisana, to je bilo eno najuspešnejših obdobij v zgodovini našega preljubega Real Madrida," je zapisal branilec.

Ronaldo je bil bolj redkobeseden. "Samo ponosen sem, da sem bil tvoj nogometaš. Trener, hvala ti za vse."

Zidane je v začetku leta 2016 pri Realu nasledil Rafaela Beníteza. V dveh letih in pol je osvojil la ligo (2017), španski superpokal (2017), tri lige prvakov (2016, 2017, 2018), dva Uefina superpokala (2016, 2017) in dve Fifini klubski svetovni prvenstvi (2016, 2017).

zinedine zidane liga prvakov pokal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • jgm 21:05 31.maj 2018.

    Pameten dečko. Bolje oditi zdaj, kot da bi sredi naslednje sezone dobil brco v rit, kakor že mnogi pred njim.

Sorodne novice