Šport > Nogomet
27 ogledov

Zmaga Dinama in Kirma, poraz Partizana

dinamo nefci liga prvakov 2011 Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo je na prvi tekmi tretjega kola kvalifikacij za Ligo prvakov na gostovanju z 2:1 odpravil Helsinke, ki so se v drugem predkolu s 13:0 poigrali z Bangor Cityjem. Wisla z Andražem Kirmom je že v torek slavila pri bolgarskem Litexu. Genk pa je na kolena spravil Partizana.

Dinamo Zagreb z igro ni navdušil, a se s Finske vrača z ugodnim izidom. Helsinke so na prvi tekmi tretjega predkola Lige prvakov premagali z 2:1. Optimizma v Zagrebu ne manjka, a podobno je bilo po prvi tekmi tretjega predkola že lani s Salzburgom, pa se je razpletlo povsem drugače. Povedli so sicer domači, potem ko je Ivan Kelava stekel na rob kazenskega prostora po žogo, ki pa jo je pred njim dobil Ring in zadel za 1:0. Le pet minut kasneje so zadeli še enkrat - Rafinha v svojo mrežo (1:1). Če Sammir v prvem polčasu ni blestel, pa se je zbudil v drugem, ko se je enkrat znašel sam pred finskih vratarjem in ga premagal za končnih 2:1.

Andraža Kirma je trener Wisle Robert Maaskant pustil čakati na klopi, in sicer do 66. minute, ko je slovenski reprezentant zamenjal Ivico Ilieva. Za Litex bivši nogometaš Rudarja Dejan Djermanovič ni nastopil. Partizan je na gostovanju pri Genku sicer povedel v 65. minuti, a le pet minut pozneje dobil gol iz 11-metrovke, zmagovitega pa so Belgijci zabili v sodnikovem podaljšku.

Vzhodni derbi med kijevskim Dinamom in Rubinom iz Kazana je pripadel nekdanjim ruskim prvakom (0:2). Kijevčani so igrali brez nekdanjega najboljšega nogometaša Evrope Andreja Ševčenka, ki je obsedel na klopi. Ekipi sta nazadnje igrali dve leti nazaj v Ligi prvakov, ko je Dinamo doma zmagal s 3:1, v Kazanu pa je bilo 0:0.

Liga prvakov, 3. kolo kvalifikacij, prve tekme:

Maccabi Haifa : NK Maribor 2:1 (1:1)
Dvalishvili (8/11-m), Yampolsky (70); Tavares (27)

Helsinki : Dinamo Zagreb 1:2 (1:1)
Koebenhavn : Shamrock Rovers 1:0 (1:0)
Odense : Panathinaikos Atene 1:1 (0:0)
Standard : Zürich 1:1 (0:0)
Rosenborg Trondheim : Viktoria Plzen 0:1 (0:1)
Benfica Lizbona : Trabzonspor 2:0 (0:0

V torek:
Ekranas : Bate Borisov  0:0
Zestafoni : Sturm  1:1 (0:0)
Apoel Nikozija : Slovan Bratislava 0:0
Litex Loveč : Wisla Krakov 1:2 (1:1)
Andraž Kirm (Wisla) je igral od 66. minute, Dejana Djermanoviča (Litex) ni bilo v moštvu.
Dinamo Kijev : Rubin Kazan   0:2 (0:1)
Genk . Partizan Beograd 2:1 (0:0)
Glasgow Rangers : Malmoe 0:1 (0:1)
Twente Enschede : Vaslui 2:0 (1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.