Šport > Nogomet
1187 ogledov

Zmagoslavna vrnitev Oblaka, ki si je delil dolžnost s Hrvatom

Jan Oblak Profimedia
Slovenski vratar Jan Oblak je po več kot treh mesecih spet igral v dresu Atletica. Ob polčasu je svoje mesto na zelenici prepustil hrvaškemu čuvaju mreže Ivu Grbiću.

Slovenski nogometni zvezdnik Jan Oblak je danes znova stopil med vratnici španskega Atletica, potem ko je imel od aprila težave z vratom. Odigral je prvi polčas prijateljske tekme proti Manchester Cityu, ki so jo Madridčani v južnokorejskem Seulu dobili z 2:1.

Pred 64.185 gledalci sta za Atletico zadela Memphis Depay (66.) in Yannick Carrasco (74.). Za meščane iz Manchestra je bil natančen Ruben Dias (85.).

Jan Oblak Težki tedni Šport Pri Atleticu zaskrbljeni glede Oblaka, stojijo mu ob strani

Za slovensko javnost je razveseljiva novica, da je na zelenico znova stopil izkušeni Škofjeločan, ki je izpustil zadnjih osem tekem pretekle sezone španskega prvenstva. Zadnjo tekmo je odigral 23. aprila proti Barceloni (0:1).

Kasneje je izpustil tudi junijski reprezentančni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu proti Finski (0:2) in Danski (1:1). V vratih sta ga takrat zamenjala Vid Belec oziroma Matevž Vidovšek.

Oblak je danes po prvem polčasu mesto prepustil Hrvatu Ivu Grbiću. Na prvi pripravljalni tekmi rdeče-belih v četrtek proti izbrani zasedbi najmočnejše korejske lige (2:3) je Oblak obsedel na klopi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.