Šport > Nogomet
5891 ogledov

Pri Atleticu zaskrbljeni glede Oblaka, stojijo mu ob strani

Jan Oblak Profimedia
Jan Oblak je zaradi poškodbe najverjetneje že zaključil sezono, v klubu pa mu bodo stali ob strani pri odločitvi med operacijo in konzervativnim zdravljenjem.

Pri španskem Atleticu Madridu so resno zaskrbljeni glede situacije z Janom Oblakom, katerega po zdravstvenem poročilu Rojiblancosov muči nenadzorovano in vztrajno krčenje mišic v vratu, zaradi česar trpi hude bolečine. Slovenskemu nogometašu se je med vretencami C4 in C5 pojavila celo izboklina, Oblak pa se trenutno ne čuti sposobnega, da bi stopil med vratnice Atleticovega gola. Z ekipo ni treniral že vse od 25. aprila.

Oblak je tako opravil že več preiskav in se posvetoval z mnogimi nevrologi, a nihče ni našel dokončne rešitve. Zdravniki so našemu vratarju zaenkrat svetovali konzervativno zdravljenje s terapijami, toda Oblak še naj ne bi bil prepričan in si želi še kakšno drugo mnenje. Nameraval je celo odpotovati v Slovenijo, da bi obiskal našega znanega specialista in slišal še njegovo mnenje. Iz kluba so Oblaku sporočili, da ima njihovo popolno podporo ter da naj bo miren pri odločitvi. Naj dobro premisli, kako se želi lotiti zadeve.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

Oblak v tej sezoni tako najverjetneje ne bo več igral . Pri klubu preprosto ne vidijo razlogov za tveganje. Do konca lige je manj kot mesec dni in Ivo Grbić je odlično nasledil našega vratarja med vrati Rojiblancosov. Pri Atleticu tako predvsem želijo, da Oblak pozdravi svojo poškodbo in je pripravljen za začetek naslednje sezone.

Pred Oblakom pa je v prihodnjih dneh in tednih zelo pomembna odločitev. Ali naj se odloči za operacijo, ali nadaljuje s konzervativnim zdravljenjem? V primeru, da se odloči za operacijo, zagotovo ne bo na voljo tudi slovenski reprezentanci v junijskem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, medtem ko bi v primeru zdravljenja s terapijami, če izboklina na vratu izgine, vendarle lahko stopil med vratnici slovenske reprezentance na tekmah s Finsko in Dansko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice