Šport > Nogomet
139 ogledov

Znani angleški sodnik zaradi groženj odšel na policijo

Mike Dean EPA
Družini znanega angleškega sodnika grozili s smrtjo.

Angleški nogometni sodnik Mike Dean se je v domovini zatekel na policijo, potem ko je njegova družina prejela številne grožnje s smrtjo. Dean je v zadnjih dneh naletel na kritike klubov, trenerjev, igralcev in navijačev po nekaj čudnih odločitvah, ki jih je sprejel na zelenicah v angleški ligi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dean je na torkovi tekmi med Manchester Unitedom in Southamptonom (9:0) po posredovanju videosodnika ter kasnejšem ogledu posnetka pokazal rdeči karton Janu Bednareku, pred tem je že v drugi minuti dvoboja v garderobo poslal še enega nogometaša gostov Alexandra Jankewitza, v soboto pa je na tekmi med Fulhamom in West Hamom (0:0) izključil še vezista West Hama Tomaša Součeka.

Alexandre Jankewitz 19-letnik Šport Debi končal po dveh minutah, sledile grožnje na twitterju

Trener West Hama David Moyes je po tekmi proti Fulhamu dejal, da je razočaran nad splošnim stanjem nogometa v zadnjem času, a da bi moral biti sodnik, v tem primeru Dean, bolj odločen pri svojih odločitvah. Sodnik je prvotni odločitvi na obeh tekmah spremenil po ogledu posnetka ob robu igrišča.

Alexandre Jankewitz | Avtor: Profimedia Profimedia

Po obravnavanju pritožb klubov je nato disciplinska komisija tekmovanja v angleškem državnem prvenstvu spremenila in izničila prvotni kazni.

Angleški mediji so danes poročali, da je Dean zaprosil za prost konec tedna, je pa v sredo delegiran za sojenje na tekmi pokala FA med Leicestrom in Brightonom.

Mike Riley, nekdanji sodnik in zdajšnji generalni direktor združenja profesionalnih sodnikov v Angliji, ki se prav tako že vrsto let srečuje s kritikami zaradi vse slabšega sojenja na Otoku, je Deanu ponudil vso podporo. "Žalitve in grožnje te vrste so povsem nesprejemljive in v popolnosti podpiramo našega sodnika glede prijave policiji. Nihče ne bi smel biti žrtev tovrstnih sporočil in boriti se moramo, da v tej smeri nekaj spremenimo," je dejal Riley v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.