Šport > Nogomet
212 ogledov

Znani pari dodatnih kvalifikacij za EP 2020 v nogometu

Uefa Euro 2020 logo @uefa
Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes izžrebala pare dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo v nogometu, euro 2020. Na razpolago so še štiri mesta, za katera se bo potegovalo 16 reprezentanc.

Na prvenstvo stare celine v nogometu so se uvrstile naslednje reprezentance: Anglija, Češka, Ukrajina, Portugalska, Nemčija, Nizozemska, Švica, Danska, Hrvaška, Wales, Španija, Švedska, Poljska, Avstrija, Francija, Turčija, Belgija, Rusija, Italija in Finska.

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Komentar Šport Nezadovoljstvo je prvi korak k napredku

Preostala štiri mesta bodo zapolnile ekipe iz "playoffa" lige narodov marca prihodnje leto.

Zmagovalca polfinalnih tekem v vsaki od skupin bosta igrala finale, zmagovalec vsake od skupin pa bo nato napredoval na evropsko prvenstvo. Tekme bodo na sporedu 26. (polfinali) in 31. marca (finali).

Žreb skupin evropskega prvenstva bo na sporedu 30. novembra.

V dodatnih kvalifikacijah se bodo merile reprezentance Bolgarije, Madžarske, Islandije, Romunije (skupina A), BiH, Severne Irske, Slovaške, Irske (skupina B), Norveške, Srbije, Škotske, Izraela (skupina C), Gruzije, Belorusije, Severne Makedonije in Kosova (skupina D).

Sergio Agüero in Kevin De Bruyne "Lažno prvenstvo!" Šport Zvezdnik znorel nad Čeferinom in kompanijo zaradi regularnosti Eura 2020
* Žreb polfinalnih skupin dodatnih kvalifikacij za euro 2020:
- skupina A
Islandija - Romunija
Bolgarija - Madžarska

-skupina B
Bosna in Hercegovina - Severna Irska
Slovaška - Irska

-skupina C
Škotska - Izrael
Norveška - Srbija

- skupina D
Gruzija - Belorusija
Severna Makedonija - Kosovo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice