Šport > Nogomet
1120 ogledov

Ko se utrga tudi "ledenim" Fincem

Finska navijači Euro 2020 Epa
Na severu Evrope je bilo v petek zvečer zelo veselo.

Nogometašem Finske je uspelo, prvič v zgodovini države so se uvrstili na veliko tekmovanje. Igrali bodo na Euru 2020, glede na prikazano več kot zasluženo.

Finci so v skupini J, kjer je suvereno na vrhu Italija, osvojili drugo mesto in za seboj pustili Grčijo, Bosno in Hercegovino, Armenijo in Liechtenstein. Prav slednji je v petek gostoval v Helsinkih.

Romunija Švedska Euro 2020 Šport Sever Evrope slavi, znana še dva potnika na evropsko prvenstvo

Domačini so za potrditev uvrstitve na evropsko prvenstvo potrebovali zmago in jo tudi dosegli. Na umetni zelenici razprodanega stadiona Telia 5G so povedli v prvem polčasu z golom Jasseja Tuominena, delo je v nadaljevanju dokončal najboljši strelec Teemu Pukki.

Drugi finski gol, ki ga je napadalec Norwicha dosegel iz enajstmetrovke, je dokončno razblinil dvome o zmagovalcu in veselje sicer pregovorno hladnih Fincev je bilo nepopisno.

Še bolj so si dali duška po zadnjem sodniškem žvižgu. Gledalci so vdrli na zelenico in uspeh proslavili s svojimi ljubljenci. Prizori, ki jih v finskem nogometu niso vajeni.

Po tekmi se je slavje preselilo na ulice in v gostinske lokale, v Helsinkih je nočno nebo osvetlil ognjemet. Vsekakor se v Helsinkih in drugih finskih mestih obeta pester konec tedna.

Katrina Maria Foto Šport Spoznajte najbolj seksi navijačico Manchester Uniteda
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice