Šport > Nogomet
802 ogledov

Znano, za kakšno noro vsoto je bila prodana poslednja Fergusonova žvečilka

Sir Alex Ferguson žvečilka Reševalni pas/Twitter
Poslednja žvečilka, ki jo je sir Alex Ferguson žvečil kot trener Manchester Uniteda, je bila prodana za neverjetno vsoto.

Manchester United je v zadnjem kolu Premierlige v sezoni 2012/13 gostil West Bromwich Albion. Tekma se je končala z rezultatom 5:5, srečanje pa je še bolj kot neverjetni končni rezultat zaznamovalo slovo legendarnega sira Alexa Fergusona, ki se je poslovil od klopi Rdečih vragov.

Tekma pa je zaznamovala tudi življenje določenega navijača Uniteda, ki se je na kdo ve kakšen način uspel dokopati do poslednje žvečilke, ki jo je Ferguson žvečil kot trener Manchester Uniteda.

Sir Alex Ferguson | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Iznajdljivi navijač se je nato odločil, da bo preko eBay-a s pomočjo spletne dražbe poizkusil žvečilko prodati ter zanjo zaslužiti kakšen funt.

Verjetno si še v sanjah ni mogel predstavljati, da se bo dražba zaključila pri neverjetnih 390.000 funtih, kar nanese kar okoli 455.000 evrov za en košček prežvečene žvečilke, ki se je slučajno znašla v ustih enega največjih trenerjev vseh časov.

Potrebno je še poudariti, da je navijač, ki je uspel žvečilko prodati za neverjetno vsoto, velik del denarja namenil v humanitarne namene preko fundacije Manchester Uniteda.

 

Komentarjev 1
  • miller1 21:35 06.april 2019.

    ta članek lepo oriše kam smo zabredli že...

Sorodne novice