Šport > Nogomet
3814 ogledov

Zaradi teh reči Conte ni prevzel madridskega Reala

antonio conte EPA
Italijanski in španski mediji so trdili nekaj, zgodilo se je povsem drugo.

Mediji v Španiji in Italiji, med njimi As, Marca, Corriere dello Sport, so bili prepričani, da bo na začetku tega tedna na klop madridskega Reala sedel Antonio Conte, a se to naposled ni uresničilo. Vsaj za zdaj.

Razloge, zakaj do sodelovanja ni prišlo, je razkril nekdanji predsetnik Reala Ramon Calderon. Italijan naj bi zahteval triletno pogodbo in popolno svobodo pri prestopih nogometašev. "Antonio Conte je od Realove uprave zahteval, da le on odloča o prestopih. Zahteval je tudi triletno pogodbo ter to, da bi v klub pripeljal peterico svojih ljudi. Florentino Perez teh pogojev ni mogel sprejeti," je izjavil Calderon za BBC Radio 5.

Na odločitev kluba naj bi v veliki meri vplival tudi kapetan Sergio Ramos. Ta je v imenu garderobe sporočil, da si igralci v klubu ne želijo nekoga, ki bi bil tiran v slačilnici. "Menim, da Conte ni takšen trener, kot ga vidijo pri Realu. On je kot Jose Mourinho, trener defenzivnega pristopa, njegova igra temelji na protinapadih in treh osrednjih branilcih. To je Real, ki si ga ne želim gledati. Perez se je že opekel z Mourinhom, vsi pa se spominjamo slabega vzdušja, ki je pod Portugalčevo taktirko vladala v klubu," je zaključek podal Calderon.

Realov sedanji prvi mož na klopi Santiago Solari naj bi bil le začasna rešitev, Realova uprava pa tako še naprej išče ustreznega naslednika Julenu Lopeteguiju.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice