Šport
1343 ogledov

Nov zvezdniški parček! Tako je Taylor Swift navijala za svojega novega izbranca

Taylor Swift Profimedia
Taylor Swift je prinesla srečo svojemu novemu izbrancu in ekipi Kansas City Chiefs.

Nedelja je dan, ki je za večino Američanov rezerviran za ameriški nogomet in njihovo profesionalno ligo NFL. V noči iz nedelje na ponedeljek smo tako bili priča kar trinajstim od šestnajstih tekem tretjega kroga, najbolj pa sta odmevali tekmi med Miami Dolphins in Denver Broncos ter Kansas City Chiefs in Chicago Bears. Prva iz športnega vidika, druga pa iz povsem trivialnega razloga.

Na Hard Rock stadionu v Miamiju se je namreč pisala zgodovina, saj se je šele tretjič v zgodovini in prvič po letu 1966 zgodilo, da je ena ekipa dosegla neverjetnih 70 točk, potem ko so Dolphins s 70:20 ponižali Broncos. Prvi podajalec delfinov Tua Tagovailoa je dosegel štiri podaje za touchdown, medtem ko je glavni trener Miamija proti koncu tekme, da bi oblažil ponižanje nasprotne ekipe, poslal na igrišče celo rezervnega podajalca Mika Whita, ki je prav tako prispeval en touchdown. Tekača De'Von Achane in Raheem Mostert pa sta se skupaj kar osemkrat znašla v končni coni nasprotnika.

Druga tekma, ki pa je požela skorajda še več zanimanja, pa je bila tista med Kansas City Chiefs in Chicago Bears, saj se je v svečani loži Arrowhead stadiona pojavila ena največjih ameriških zvezdnic Taylor Swift, ki je prišla na tekmo v družbi njegove matere vzpodbujati enega najboljših igralcev ameriškega nogometa, Travisa Kelceja.

Priljubljena pevka je prinesla srečo domači ekipi, ki je z lahkoto premagala podpovprečne Bears z 41:10, njen novi izbranec pa je tekmo zaključil s sedmimi ujetimi žogami za 69 jardov in en touchdown. Swiftova je sicer celotno tekmo navijala za domače "poglavarje", najbolj pa se je seveda razveselila, ko se je njen izbranec znašel v končni coni. Nov zvezdniški par je po tekmi skupaj zapustil stadion, po pisanju ameriških medijev pa sta se odpravila na romantično večerjo.

In kdo sploh je Travis Kelce? Gre za 33-letnega igralca ameriškega nogometa, ki že nekaj let velja za najboljšega tight enda na svetu in enega največjih vseh časov. Celotno svojo kariero že igra za Kansas City Chiefs, s katerimi je tudi osvojil dva super bowla (2019, 2022), na obeh pa je tudi dosegel touchdown. Osemkrat je bil izbran na pro bowl (tekma vseh zvezd), štirikrat pa se je znašel v idealni prvi postavi lige in trikrat v drugi postavi lige.

Kelce si tudi lasti številne rekorde lige NFL. Je edini tight end v zgodovini s sedmimi zaporednimi sezonami z vsaj 1000 osvojenimi jardi. Čeprav je v sezoni 2020 nastopil na vsega 15 tekmah, drži med tight endi rekord po številu jardov v eni sezoni, saj jih je zbral kar 1416. V minuli sezoni je postal šele peti tight end v zgodovini, ki mu je uspelo doseči 10.000 jardov ter igralec, ki je za ta dosežek potreboval najmanj odigranih tekem. Je tudi tight end z največ tekmami z vsaj 100 jardi, saj je to znamko presegel na kar 35 tekmah.

Travis Kelce | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice