Šport > Olimpijske igre
48542 ogledov

Popovich osorno odgovoril na vprašanje o Sloveniji

Gregg Popovich Epa
Sloviti trener ni želel odgovoriti na vprašanje.

Reprezentanca ZDA je v prvem polfinalu po preobratu premagala Avstralijo in si tako zagotovila finale, kjer se bo pomerila z boljšim iz dvoboja med Slovenijo in Francijo.

Na novinarski konferenci je bilo tako na slovitega ameriškega trenerja Gregga Popovicha naslovljeno vprašanje, ali bi se v finalu raje oddolžil Franciji za poraz na tokratnem olimpijskem turnirju, galski petelini so sicer tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu premagali Popovichovo četo in jo tako oddaljili od kolajn, ali pa bi morda raje prekinil niz Luke Dončića, ki bi tako pred obračunom za zlato kolajno prišel do niza 18 tekem brez poraza v dresu slovenske izbrane vrste.

Odgovor je bil osoren. "Ali res mislite, da bom odgovoril na to vprašanje? Kako dolgo ste že reporter? Izgleda, da ste v preteklosti imeli opravka z nekaj neumnimi trenerji. Tega vprašanja se ne bi dotaknil s trimetrtskim kolom. Zagotovo se šalite," je odgovoril sicer trener NBA moštva San Antonio Spurs.

"Vsi vemo, da je Luka spektakularen igralec, je eden najboljših na svetu. Poudarjam, na svetu. Kot zelo mlad se je že izkazal v Evropi, tudi v NBA se je hitro učil. Zelo zabavno ga je gledati. Njegove sposobnosti, tekmovalnost, velikost in košarkarska inteligenca so impresivne. Če ga obdaš s štirimi igralci, ki so pripravljeni trdo delati, dobiš hudičevo dobro ekipo. In to Slovenija ima," je sicer pred olimpijskimi igrami izjavil Popovich.

"Dobro izpolnjujejo stvari na parketu, imajo tudi predan strokovni štab. Vsi si želijo zmagovati, nihče bolj kot Luka. Prepričan sem, da je trenutno zelo zadovoljen in ne dvomim, da bo še naprej zelo tekmovalen," je takrat zaključil Pop.

Komentarjev 8
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 18:39 05.avgust 2021.

    Upam, da jo RTV ustrezno oceni in odpusti, ker res ni dorasla niti vaški ligi v balinanju. Karakterno pa je še v osnovni šoli.

  • luka65 18:07 05.avgust 2021.

    Takšna so vprašanje RTVSLO kvazi novinark, ki imajo druge konkurenčne gerontofilične prednosti pred 10-tisoči drugih kvazi novinark s FDV, ki niso uspele dobiti zaposlitve in mnogih plačanih eksotičnih potovanj na RTVSLO, kjer delajo predvsem ponoči!

  • Manuel_Livingston 15:21 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦