Šport
15 ogledov

Popravni izpit za Celje in Gorenje

Trimo Trebnje Žurnal24 main
Je bil za presenetljiva poraza rokometašev Celja in Gorenja v prvem kolu državnega prvenstva kriv le slab dan ali gre za hujšo krizo? Odgovor na to vprašanje bomo dobili že to soboto.
Celjani še dolgo po tekmi v Trebnjem niso mogli verjeti, da so izgubili proti Trimu, moštvu, ki jih je nazadnje premagalo pred devetimi leti. Po mnenju trenerja Kasima Kamenice je ta poraz streznil ekipo: “Še enkrat se je potrdilo, da imamo težave tudi s slabšimi nasprotniki, če nismo popolnoma zbrani. Bili smo preveč nervozni in zasluženo izgubili.” Ko so si opomogli od šoka, so Celjani povsem drugačno igro prikazali na prijateljski tekmi proti reprezentanci Egipta, ki so jo v sredo dobili s 36 : 27. Jezo pa bodo bržkone stresli še na sobotne tekmece, igralce Sviša iz Ivančne Gorice.


Aprila letos so Velenjčani nadigrali Prevent z 41 : 26. © RK Gorenje

 
Tudi v Velenju so dolgo premlevali visok poraz iz Hrpelj. Zanj naj bi bile krive poškodbe nekaterih ključnih igralcev. Sredi tedna pa so pogled le usmerili proti vedno težkemu lokalnemu obračunu s Preventom. “ Želim si in delali bomo na tem, da bomo na prvi prvenstveni tekmi v domači Rdeči dvorani pokazali boljšo igro ter odigrali bolj prepričljivo,” je težko delo Korošcem napovedal trener Gorenja Ivica Obrvan .

Na Obali bo vroče
Po prvem kolu sta na vrh lestvice zlezla Koper in Gold Club , ki ju čaka prvi letošnji primorski derbi. Zaradi velikega rivalstva so njuni dvoboji vedno negotovi. Lani so se končali neodločeno, dva je dobil Koper, dva pa Gold Club.

Pari 2. kola 1. MIK lige
Celje P. L. : SVIŠ P. Grosuplje
Gorenje V. : Prevent
C. Koper : G. Club
Rudar T. : I. Gorica L.
J. Ormož : Š. Loka
Trimo T. : Slovan
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.