Šport
2465 ogledov

Pošastnega zdravnika v zaporu desetkrat zabodli z nožem

Larry Nassar Profimedia
Zloglasnega zdravnika Nassarja so v zaporu večkrat zabodli, njegovo stanje naj bi bilo stabilno.

Nekdanji zdravnik ameriške gimnastične reprezentance Larry Nassar je bil v zaporu na Floridi, kjer prestaja dolgoletno kazen zaradi spolne zlorabe športnic, večkrat zaboden z nožem. Po izjavah vodstva zapora je kljub številnim ranam v stabilnem zdravstvenem stanju.

Devetinpetdesetletnega Nassarja je sojetnik dvakrat zabodel v vrat, šestkrat v prsni koš in dvakrat v hrbet. "Nazadnje sem slišal, da je v stabilnem stanju," je dejal vodja zapora Joe Rojas, ki je priznal, da imajo v strogo varovani kaznilnici Coleman II v Sumterville trenutno velike težave z zagotavljanjem varnosti zaradi pomanjkanja osebja.

Zloglasni zdravnik v omenjeni ustanovi prestaja 175-letno zaporno kazen zaradi zlorabe mladih telovadk v času službovanja na ameriški gimnastični zvezi in na kliniki univerze MSU v Michiganu. Proti njemu je pričalo več kot 150 od skupno vsaj 250 športnic, ki jih je spolno zlorabil med leti 1996 in 2005, med njimi tudi slovito Simono Biles.

McKayla Maroney Spregovorila Šport Ostudne podrobnosti zlorabe: "Posilil me je več kot stokrat"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice