Šport
4972 ogledov

"Pripravljen sem bil umreti v kletki"

ortega holloway MMA Fighting
Max Holloway je z izjemno predstavo ubranil naslov prvaka v peresno lahki kategoriji.

V Torontu sta se na osrednjem dogodku težko pričakovanega spektakla UFC 231 v oktagonu pomerila neporaženi izzivalec Brian Ortega in branilec naslova v peresno lahki kategoriji Max Holloway.

Zmage se je s tehničnim nokavtom v četrti rundi veselil Holloway, potem ko je zdravnik presodil, da okrvavljeni in vidno poškodovani Ortega dvoboja ne more nadaljevati.

Aktualni prvak je svojo statistiko izboljšal na 20-10 (10KO), medtem ko je Ortega doživel sploh prvi poraz v njegovi profesionalni karieri (14-1/3KO).

Holloway je od poraza proti Conorju McGregroju pred več kot petimi leti nanizal že 13 zaporednih zmag pod okriljem UFC-ja in zasluženo velja za enega najboljših borcev na svetu. Obračun z Ortego je bil njegov prvi po več kot letu dni, v katerem je imel nekaj težav s poškodbami.

Ortega je po dvoboju moral v bolnišnico, kasneje pa se je oglasil na družbenih omrežjih in se opredelil do zdravniške odločitve. "Zdravnik je ustavil dvoboj in jaz se strinjam z njim. Zlomljena nos in palec. Pripravljen sem bil umreti v ringu. Sinoči je bil Maxov večer. Vrnil se bom. Hvala vsem, ki ste verjeli vame in me podpirali," je zapisal 27-letni Američan.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice