Šport
4815 ogledov

Zaostritev med UFC in Habibom: Vse je bilo zrežirano!

Habib
Neporaženi UFC prvak Habib Nurmagomedov je dobil bitko, a vojne še zdaleč ni konec.

Zvezdnik mešaniu boilnih veščin Habib Nrmagomedov, ki je v težko pričakovanem dvoboju porazil zloglasnega Conorja McGregorja je poskrbel za resne obtožbe na račun UFC-ja, vodilne organizacije na področju MMA, ki jo vodi Dana White.

Nurmagomedov (27-0 v MMA, 11-0 v UFC) je v intervjuju za ruski Channel One izrazil prepričanje, da je bil McGregorjev napad na avtobus, zaradi katerega se je Irec celo znašel na sodišču, zrežiran.

conor mcgregor | Avtor: youtube youtube

Napad se je zgodil aprila v New Yorku, kjer je nepovabljeni McGregor v družbi skupine prijateljev vdrl v poslopje Barclays Arena, pograbil transportni voziček in ga zalučal v avtobus, v katerem so bili njegovi tekmeci.

V napadu sta bila poškodovana Ray Borg in Michael Chiesa. Slednji je utrpel ureznine po obrazu, Borg pa je utrpel poškodbo očesa.


McGregor se je zaradi napada znašel na zatožni klopi, njegovo dejanje je javno ostro obsodil tudi šef UFC-ja. Irec je moral plačati 50.000 dolarjev varščine, sodišče pa ga je kaznovalo s petimi dnevi družbenokoristnih del, tridnevnim tečajom obvladovanja jeze in plačilom nastale škode.

habib nurmagomedov UFC Šport Zakaj ima Habib takšno uho?

White je v uradnem odzivu odločno zanikal, da naj bi šlo za promocijski trik, vendar Nurmagomedova ni prepričal. "Po mojem mnenju obstaja 70-odstotna možnost, da je bilo vse zrežirano," je izjavil prvak lahke kategorije in razkril, da je s strani UFC-ja dobil izrecno navodilo, naj se dogodka udeleži v maloštevilnem spremstvu, zato sta bila v času napada z njim samo en član ekipe in njegov menedžer.

Conor McGregor | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Conor ni bil del medijskega dogodka. Varnostnike bi morali obvestiti, da je v dvorano pravkar vstopilo 20 ali 30 moških. Nič niso sporočili, ampak so jih usmerili proti našemu avtobusu. Če pogledate posnetek, boste opazili, da je avtobus prišel do izhoda, nato pa se je nenadoma ustavil in zapeljal vzvratno. Zakaj? Če vidiš, da nekdo napada avtobus, bi se morali pomikati naprej. Toda mi smo šli nazaj. Zakaj?" se sprašuje Nurmagomedov.

"Še nekaj želim omeniti. Leta 2017 sva se s Conorjem pogovarjala prek zasebnih sporočil, ki še vedno obstajajo. Takrat sva bila v dobrih odnosih. Če je menil, da sem prestopil mejo, bi mi lahko poslal sporočilo in vse bi se uredilo. Toda raje je priletel z Irske in s seboj pripeljal kamere ter svojo PR ekipo, ki je vse skupaj posnela. In še nekaj. Barclays Arena je veliko poslopje. Kako so točno vedeli, kje smo?"

Habib Nurmagomedov  conor mcgregor Tri besede Šport To je izrekel Habib med brutalnim udrihanjem po McGregorju

UFC njegovih besed ne komentira.

"Želel sem izstopiti, kar lahko potrdijo vsi borci in menedžerji, ki so bili na avtobusu. Vse se je zgodilo v minuti ali dveh. Ne vem. Imam veliko vprašanj o tem incidentu."

Habib Nurmagomedov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice