Šport
5015 ogledov

Tarča napada storila nekaj pogumnega in skrajno nevarnega

dillon danis Reševalni pas/Twitter
Šampionska predstava Habiba Nurmagomedova ostaja v senci incidenta, ki se je zgodil po dvoboju.

Glavni razlog, da je Habib Nurmagomedov po zmagi nad Conorjem McGregorjem skočil iz ringa, je bil McGregorjev sparing partner Dillon Danis, ki je z neprestanimi žaljivkami Dagestanca spravil ob živce.

Kaplja čez rob je bila opazka, ki naj bi jo Danis po pričevanju očividcev izrekel takoj po koncu obračuna: "Prekleta muslimanska podgana," je zavpil, nakar je Nurmagomedovu počil film.

Danis, ki omenjeno izjavo zanika, se je nekaj ur po incidentu pojavil v nočnem klubu, kjer je bila kopica UFC borcev. Danis je v klub prišel brez spremstva. Čeprav se je skrival za kapuco, je bila njegova prisostnost kmalu opažena, a na srečo v bližini ni bilo nobenega člana Habibovega tima.

conor mcgregor Drugi zorni kot Šport Novi posnetki razkrivajo drugačno sliko

"Prišel je do mene in me pozdravil. Rekel sem mu 'hudiča, kaj pa ti počneš tukaj, in to sam?' Tip je pravi divjak," je dogodek opisal UFC borec Brian Ortega. "Imel je kapuco ni ni želel zbujati pozornosti. Bil je povsem miren. Spregovoril je o pretepu, a ne veliko. Imel je zatečeno oko. Sam je nameraval oditi iz kluba, zato sem svojim fantom naročil, naj poskrbijo, da bo lahko varno odšel. Prepričal sem ga, naj se vrne v hotel, saj nisem hotel, da bi nas kdo napadel," je dodal Ortega.

Danis je v prvem odzivu po napadu zanikal, da je neporaženega prvaka lahke kategorije ozmerjal z muslimansko podgano. "Habibovi navijači me želijo očrnti, da bi upravičili njegovo ravnanje. Nikoli nisem in nikoli ne bom žalil nikogaršnje vere. Veselim se odločitve športne zveze v Nevadi," je povedal za ESPN.

Komentarjev 1
  • perhan63 15:53 11.oktober 2018.

    sej mu je prov povedal

Sorodne novice