Šport
101 ogledov

Rusija zahteva dodatnih 15 športnikov na OI

thomas bach mok Epa Predsednik Moka Thomas Bach.
Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo razpravljal o zahtevi Rusije.

V soboto se bo v Pyeongchangu sestal izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja in sestavil smernice za skupščino Moka, ki bo prihodnji teden v Pyeongchangu. IO Moka se na zasedanju konec tedna ne bo mogel izogniti zahtevi Rusije po še 15 športnikih, ki naj bi nastopili na igrah.

V osnovi so bili na sporedu več ali manj poročila o poteku priprav na olimpijske igre v Tokiu 2020, Parizu 2024 in zimske igre v Pekingu 2022, pa tudi manjši projekti kot denimo olimpijske igre mladih, ki bodo jeseni v Argentini.

Standard so tudi sestanki s predstavniki zimskih in letnih športov, športnikov, Wade in prireditelji aktualnih iger, pa poročila različnih organov Moka in partnerjev.

thomas bach Kazanje mišic Šport Mok kljub odločitvi Casa vztraja pri svojem

Tokrat pa utegne biti bolj burno, saj je Rusija v četrtek na Mok naslovila zahtevo, da na igrah v Pyeongchangu dovoli nastopiti še 15 športnikom. Tem je Mednarodno športno razsodišče zaradi pomanjkanja dokazov o vpletenosti v ruski dopinški škandal v zvezi z igrami v Sočiju 2014 razveljavilo doživljenjski suspenz za nastop na igrah.

Vsekakor je Cas s svojo odločitvijo presenetil Mok, ki je sicer zatrdil, da odločitev Casa ne pomeni, da bo kdo zaradi tega avtomatično prejel vabilo za nastop na igrah, a vnaprej je jasno, da se bo s primerom vnovič ukvarjal Cas, če Mok ne bo ugodil ruskim zahtevam.

rusija olimpijski krogi Udarec za MOK Šport Preobrat: Cas preklical dosmrtne suspenze!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice