Šport
895 ogledov

Šampionka premagala levkemijo, morda nastopi že na OI!

rikako ikee Epa
Japonska plavalka Ikee prvič nazaj v bazenu po boju z levkemijo.

Mlada japonska plavalna zvezdnica Rikako Ikee se vrača v bazene za njeno prvo tekmo po uspešnem boju z levkemijo. Dvajsetletnica je pred boleznijo lani spadala med favoritinje za olimpijsko zlato na 100 metrov delfin na domačih igrah letos, z njihovo prestavitvijo na prihodnje leto pa se ji odpira nova priložnost.

rikako ikee Težak boj Šport Plavalna ikona zbolela za hudo boleznijo

Ikeeova je zdravljenje zaključila decembra lani po približno 10 mesecih terapij, marca pa je znova začela trenirati. Konec meseca bo prvič nastopila na tekmi, in sicer na 50 metrov prosto na mitingu v Tokiu, poročanje agencije Kyodo News povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Mlada plavalka je svoj boj z zahrbtno boleznijo beležila na družbenih omrežjih. "Bilo je dolgo in težko obdobje," je zapisala na Twitterju ob koncu zdravljenja.

Pred boleznijo je veljala za kandidatko za visoka mesta tudi na 200 metrov prosto na OI v Tokiu. Po zdravljenju je sicer sporočila, da se bo osredotočila na igre v Parizu leta 2024, s prestavitvijo letošnjih iger pa se ji odpira nova možnost. Za zdaj sicer še ni sporočila, ali namerava nastopiti v Tokiu prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice