Šport
1110 ogledov

Slovenija dobila tekmeca za zadnjo tekmo

Nejc Cehte Profimedia
Nemčiji zadnja polfinalna vozovnica, Slovenija za peto mesto z Madžarsko.

Na rokometnem evropskem prvenstvu v Nemčiji so znani vsi udeleženci odločilnih tekem konec tega tedna v Kölnu. Zadnjo polfinalno vozovnico si je izborila Nemčija. Gostiteljico turnirja v petek čaka tekma z Dansko, drugi polfinalni par je Francija - Švedska. Slovenija se bo v tekmi za končno peto mesto pomerila z Madžarsko.

Obe polfinalni tekmi ter za peto mesto bodo na sporedu v petek, finale in tekma za tretje mesto pa v nedeljo.

Pred današnjimi tekmami zadnjega kroga v skupini 1 so se s polfinalom spogledovale Nemčija, Avstrija in Madžarska, odločitev o nastopajočih na odločilnih tekmah pa je padla že pred današnjo zadnjo tekmo v Lanxess Areni med Nemčijo in Hrvaško.

Za tovrsten razplet sta pravzašrav poskrbeli Islandija in Francija. Prva je premagala hit letošnjega turnirja Avstrijo, od čete nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Pajoviča je bila boljša s 26:24, druga pa je premagala Madžarsko s 35:32.

Prvo mesto je tako osvojila Francija z desetimi točkami, Nemčija (tekma manj) je zbrala pet, Madžarska, Avstrija in Islandija po štiri, na zadnjem mestu pa je Hrvaška (tekma manj) z eno točko.

V skupini 2 so si danski in švedski rokometaši že pred zadnjim krogom izborili nastop v polfinalu, v boju za tretje mesto v skupini pa so Slovenci izkoristili neodločen izid med Portugalci in Nizozemci ter po zmagi nad Dancem pobrali zadnjo hamburško vozovnico za Köln. Danska je zbrala osem točk, Švedska in Slovenija po šest, Portugalska pet, Norveška štiri, Nizozemska pa eno točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice