Šport
1378 ogledov

Slovenke evropske klubske prvakinje

Odbojka na mivki CEV
Slovenske predstavnice evropske klubske prvakinje v odbojki na mivki.

Odbojkarice Ludusa Ljubljana so evropske klubske prvakinje v odbojki na mivki. Tjaša Kotnik, Tajda Lovšin, Živa Javornik in Maja Marolt so v velikem finalu tekmovanja v turškem Balikersirju po hudem boju odpravile španski VC Majahonda Madrid.

Prvenstvo je bilo prvo tovrstno pod okriljem Evropske odbojkarske zveze. Slovenke so si v skupinskem delu tekmovanja priigrale štiri zmage, s tem pa prvo mesto.

Slovenske predstavnice so najprej z 2:0 v zmagah odpravile madžarski Edra Tata, zatem pa so z enakim izkupičkom slavile še nad turškim Balikerisom BBK. Na tretjem obračunu se je slovenska ekipa pomerila s špansko CV Majadahondo iz Madrida in slavila z 2:1 ter tako brez poraza zaključila uvodni dan tekmovanja. V petek so odbojkarice Ludusa igrale še proti ekipi Telocvična Jednota Sokol iz Brna in vknjižile dve zmagi ter si zagotovile neposredno uvrstitev v polfinale.

Odbojka na mivki | Avtor: CEV CEV

V njem so se srečale z italijanskim BVT Beinascom, prvi dvoboj dobile tesno z 21:23, 21:17 in 17:15, zatem izgubile z 18:21 in 18:21, v odločilnem zlatem nizu pa so se po napeti končnici veselile zmage z 18:16.

V boju za zlato odličje so se odbojkarice Ludusa še enkrat pomerile z madridsko CV Majadahondo. Na prvi tekmi sta Marolt in Javornik odpor tekmic strli po treh nizih, z 20:22, 22:20 in 15:5, nato pa sta zmagali še Kotnik in Lovšin, ki sta nasprotnici odpravili z 21:19 in 21:15. Tretje mesto je osvojil francoski RE Beach Club.

"Prvi vtisi z evropskega klubskega prvenstva so seveda dobri. Kako tudi ne, glede na to, da smo z dekleti postali evropski klubski prvaki. Vse čestitke dekletom, da so zdržala ta pritisk, kajti lahko se pohvalimo, da je tekmovanje potekalo tako, da ni vse odvisno samo od ene ekipe, ampak mora klub imeti dve kakovostni dvojici. Obe naši ekipi, tako Tjaša in Tajda kot Živa in Maja, sta opravili več kot odlično delo in pomagale ena drugi," je za odbojkarsko zvezo Slovenije povedal trener Martin Sattler.

Odbojka na mivki | Avtor: CEV CEV

Pri moških so ljubljanski Ludus zastopali Jernej Potočnik, David Renko, Matic Leben in Sebastjan Šibau, ki so tekmovanje zaključili na devetem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice