Šport
134 ogledov

Slovenke slabše kot na lanskem Svetovnem prvenstvu

Anna van der Breggen Epa
Nizozemska kolesarka Anna van der Breggen je nova svetovna prvakinja v cestni dirki. Olimpijska prvakinja iz Ria 2016 je na prvenstvu v Innsbrucku po 156,2 kilometra slavila s 3:42 minute prednosti pred Avstralko Amando Spratt. Slovenki Polona Batagelj in Urša Pintar sta bili 30. oziroma 33.

Bron je osvojila Italijanka Tatiana Guderzo s 5:26 minute zaostanka.

Van der Breggnova se je za napad odločila kakšnih 40 kilometrov pred ciljem, na predzadnjem vzponu dneva. Ubežnice pred sabo je ujela brez večjih težav, se takoj odpeljala mimo njih, slediti ji je skušala le Sprattova, ki pa je hitro zaostala.

Zlata in srebrna kolajna sta tako bili oddani že, ko sta Nizozemka in Avstralka predzadnjič prečkali ciljno črto v Innsbrucku. Takrat ju jo ločila dobra minuta.

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu | Avtor: Epa Epa

Polona Batagelj je bila 30., Urša Pintar 33., obe sta zaostali 8:18 minute. Špela Kern in Urška Žigart sta bili 65. oziroma 67., prva je zaostala 14:51 minute, druga pa 14:55.

"Dirka je bila zelo, zelo težka. Zame najtežje SP. Z rezultatom in vožnjo sem zadovoljna. Borila sem se do cilja, dala sem vse od sebe. Druga polovica zadnjega klanca je bila pretežka, bilo je veliko sprememb ritma. To mi je sicer kar odgovarjalo, ampak čutila sem utrujene noge, malo krčev. Sem zadovoljna," je v cilju povedala Batageljeva.

primož roglič Slovenci enotni Šport Vsi za Primoža Rogliča

Nizozemke so prevlado dokazale z uvrstitvijo štirih v prvo deveterico, da bodo dominirale, je bilo pričakovano. "So najmočnejše. Kreirajo vse razplete dirk. Vedeli smo, da bo tako. Na dirkah skušamo 'zborbati' do konca. So premočne. Uspelo jim je, prišle se po, kar so prišle, zmagale so na kronometru in cestni dirki," je o tem dejala Batageljeva.

SP v kolesarstvu U23 SP v kolesarstvu Šport Pogačar pol minute od medalje

"Kot sem napovedal, imel sem občutek, da nismo bili tako dobro pripravljeni kot lani. Polona in Urša nista imeli sezone kot lani. To se je videlo. Borili sta se, vedeli smo, da sta naši najboljši. Malo nam je zmanjkalo. Za visoke uvrstitve odločajo odtenki. Nisem razočaran, nisem pa vesel. V športu vedno iščemo korak naprej. Trasa je bila pisana na kožo našima. Njuna pripravljenost ni takšna, da bi dosegli še višji dosežek kot sta ga na lanskem SP," je črto pod današnjo dirko potegnil selektor Gorazd Penko.

Primož Roglič Matej Mohorič Vsi za enega Šport Roglič: Z dvignjeno glavo v borbo!

Lani je Pintarjeva z 22. mestom v Bergnu dosegla najboljši slovenski rezultat med ženskami na cestnih dirkah. V pripravah na SP je imela precej težav s poškodbo hrbta, ki jo je mučila tudi danes med kolesarjenjem. Priznala je, da je na kolesu močno trpela.

S 15. mestom se je dobro odrezala članica BTC City Ljubljane, Rusinja Anastazija Jakovenko.

Jan Tratnik Innsbruck Šport Tratnik slabše od pričakovanj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice