Šport
245 ogledov

Slovenska rekorderja v igri za medalje

Luka Janežič Luka Janežič
Oba sta si zagotovila nastop v finalu.

Slovenska rekorderja Luka Janežič in Martina Ratej, oba iz celjskega Kladivarja, bosta v petek nastopila v finalu evropskega prvenstva v atletiki v Berlinu. Oba sodita v krog favoritov in sta napovedala boj za medalji, Janežiča v teku na 400 m to čaka ob 21.05, Ratejevo pa v metu kopja ob 20.25.

Martina Ratej EP v atletiki Šport Konec za tri Slovence, Ratejeva gladko v finale

Kot zadnja izmed desetčlanske slovenske reprezentance bo na olimpijskem stadionu v nemški prestolnici v petek začela s tekmovanji tudi Maruša Mišmaš (Mass); državna rekorderka bo imela kvalifikacije na 3000 m zapreke v drugi skupini ob 12.41 in se želi prebiti v finale, ki bo zadnji dan EP, v nedeljo ob 20.55.

Janežič je v sredo v tretji polfinalni skupini zasedel drugo mesto in se s 44,93 sekunde, svojim drugim tekom v karieri pod 45 sekundami, po mestih neposredno uvrstil v finale. Skupno je dosegel četrti izid, na prejšnjem prvenstvu leta 2016 v Amsterdamu pa je aktualni evropski prvak do 23 let zasedel peto mesto.

alica schmidt Buri domišljijo Šport Proglasili so jo za najlepšo športnico na svetu

"Cilj v finalu je lahko le eden, to je osvojitev medalje. Vesel in ponosen sem, da sem na največji tekmi drugič v karieri tekel pod 45 sekundami," je bil po polfinalu zadovoljen Vodičan. Slovenski rekord (44,84) je dosegel 21. julija lani v Monaku.

Boj za odličja je z letošnjo zelo uspešno sezono in z drugim dosežkom kvalifikacij napovedala tudi Ratejeva. Zelo sproščeno je delovala med nastopom, česar 36-letnica prej ni kazala. Celo igrivo je delovala in tako sta se z Mišmaševo v nedeljo, ko je bilo še dovolj časa do tekme, po Berlinu na ogled nekaterih znamenitosti peljali s kolesom, kar ni posebej običajno.

Agata Zupin Izpolnila tri norme Šport Obetavna slovenska atletinja bo izpustila EP

"Čutim že adrenalin, vendar v dobrem smislu in se že veselim nastopa. Dobro sem pripravljena, dvakrat sem že letos res dobro tekla. Toda najprej je cilj finale, potem pa naprej. Imam dober občutek in sem samozavestna pred startom," je povedala Mišmaševa. V finale vodi neposredno prvih pet mest v vsaki od obeh skupin ter še pet najhitrejših časov.

Triindvajsetletna Grosupeljčanka je bila leta 2013 v Rietiju mladinska evropska podprvakinja, dosegla je že nekaj vidnejših dosežkov na članskih velikih tekmah, po nekaj letih težav s poškodbami pa se je letos uspešno vrnila na atletske steze. Na zadnjih tekmah je dvakrat zelo približala svojemu državnemu rekordu (9:35,10), ki ga je dosegla 9. maja 2015 v Bratislavi.

tina šutej EP Šport Izid Šutejeve odraz težke sezone
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.