Šport
175 ogledov

Slovenski odbojkarski prvaki klonili že na prvi tekmi

Calcit Volley Klemen Brumec
Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, so izgubili prvo uradno tekmo nove sezone.

V prvem krogu srednjeevropske lige je ACH Volley v Ljubljani v slovenskem derbiju s 3:0 (23, 24, 22) premagal največji konkurent v zadnjih letih, Calcit Volley. Kamničani so s tem pokazali, da njihove napovedi, da bodo letos Ljubljančane po dolgih letih sklatili z vrha, niso iz trte izvite.

S 13 točkami je bil pri slovenskih podprvakih najučinkovitejši Andrej Štembergar Zupan, ki je tokrat zaigral na mestu korektorja, saj očitno Maxon Pereira in novinec v ekipi Bojan Jordanov, nova okrepitev iz Bolgarije, po poškodbah še nista sposobna za igro. Pri ACH Volleyju, pri katerem reprezentant Matic Videčnik ni bil v prvem planu, je najboljši vtis zapustil nekdanji reprezentant Jan Pokeršnik, ki je ob dobrem sprejemu dosegel še isto število točk kot na drugi strani Štembergar Zupan.

Dvoboj je bil sicer ves čas izenačen, zmagovalca pa so odločile napake, domači so jih naredili 23, gosti pa šest manj. Navkljub odbojkarski evforiji, ki je vladala v Sloveniji v času evropskega prvenstva, se v dvorani Tivoli ni zbralo prav veliko gledalcev.

Aktualni državni prvaki so v srečanje krenili brez srbskega podajalca Andrije Vilimanovića, prav tako še ni prišel ameriški libero Kyle Patrick Dagostino. Prvi so do dveh točk prednosti prišli Ljubljančani, ki so povedli s 6:4, a so Kamničani preko Kotnika na šesti točki izid že izenačili. Ko je letošnja okrepitev ACH Volleyja, srbski korektor Božidar Vučićević, uspešno končal napad domačih za vodstvo s 17:15, je kamniški trener Marko Brumen posegel po prvem polminutnem odmoru. Za novo izenačenje je na 18. točki z blokom poskrbel Miha Bregar, na servis Jana Brulca pa je Andrej Štembergar Zupan z novim blokom Kamničanom priboril dve točki prednosti (20:18). Z dvema odličnima servisoma Milosza Hebde so gostje povedli s 23:19, prav poljski sprejemalec pa je zaključil tretjo zaključno žogo za kamniško ekipo.

Po novi točki Hebde so kamniški odbojkarji v drugi niz krenili z vodstvom 6:2, vodili pa so tudi še s 14:10. Toda po asu Petra Đirlića so se jim Ljubljančani približali na točko zaostanka(14:15), hrvaški korektor pa je po polminutnem odmoru gostov izid tudi izenačil (15:15). S tem težav za Kamničane še ni bilo konec, kajti Matej Kök je prvič v drugem nizu domačine popeljal v vodstvo (17:16). Vendar je bilo veselje domače ekipe kratkotrajno, kajti Calcit Volley je po bloku Brulca v končnico niza vstopil s prednostjo treh točk (21:18). Vendar se Ljubljančani niso predali, z asom Uroša Pavlovića so izid na 23. točki še enkrat izenačili, v napeti končnici pa je Mario Koncilja izkoristi drugo zaključno žogo Calcit Volleyja za vodstvo z 2:0 v nizih.

Tudi v tretji niz je bolje vstopila gostujoča ekipa, ki je na servis Hebde domačinom pobegnila za tri točke (6:3), toda Ljubljančani so z blokom Dika Purića izid na enajsti točki izenačili. Vendar je bilo to zadnje izenačenje na tekmi, kajti Kamničani so z bolj zbrano igro v polju in v napadu na servis Jana Planinca prišli do štirih točk prednosti (18:14), po napaki domače ekipe pa že do petih (20:15). Štembergar Zupan je Kamničanom priboril prvo zaključno žogo za končno zmago, tretjo je nato izkoristil razpoloženi Hebda.

"Kako igra naš prvi korektor Bojan Jordanov še niti ne vemo, medtem ko je Maxson Pereira zelo dobro odigral pripravljalne tekme in predvidevam, da bi bilo tako tudi danes. Toda žal oba zaradi težav s poškodbo nista mogla pomagati ekipi, vendar je Andrej Štembergar Zupan na takšni ravni, da nismo nikogar pogrešali. Veseli me, da smo imeli raznovrstno igro, kar je bila zasluga Jana Brulca, ki je odlično razigral soigralce, predvsem je bil nevaren z drugimi žogami na mreži, hkrati pa je odlično menjal ritem podaje in ima velik delež, da smo prišli do treh točk. Vendar je to šele začetek sezone, je pa vsekakor spodbudno, da smo premagali ACH Volley. Dejstvo je, da se ne smemo uspavati, do tekme z Mariborom je še kar nekaj časa, da popravimo še tiste napake, ki so se nam pojavile v igri," je po zmagi dejal Brumen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice