Šport
4669 ogledov

Urnaut: "Edina stvar, katero obžalujem, je..."

Sprejem športnikov, Kongresni trg Anže Petkovšek
Na Kongresnem trgu v prestolnici veličasten sprejem slovenskih športnikov.

Moška odbojkarska reprezentanca, kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar, kajakaša Eva Terčelj in Nejc Žnidaršič ter kanuist Luka Božič so s svojimi nedavnimi uspehi znova povezali Slovence po vsej državi, kot običajno to uspe le športnikom.

Sprejem športnikov, Kongresni trg | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Za nedavne uspehe so jim navijači popoldne pripravili veličasten sprejem v prestolnici. Športniki so se ob 16.15 na Prulskem mostu vkrcali na ladjico. Navijači so jih nato pozdravljali na poti od Šentjakobskega mostu do Tromostovja, kjer so se z ladjice izkrcali pred Dvornim barom in se peš podali do Kongresnega trga.

Spremljali so jih vzkliki, številne čestitke, navijanje številnih zbranih športnih navdušencev.

Veslači | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pred navijače so na oder najprej stopili veslači; kajakašica Eva Terčelj, ki je postala svetovna prvakinja v slalomu, in Nejc Žnidarčič, ki je stopil na svetovni vrh v spustu. Kanuist Luka Božič je bil v slalomu tretji. 

"Ves trud in čakanje sta poplačana. Presrečna sem za stvari, ki so se zgodile ta konec tedna," je bila navdušena dobro razpoložena Terčeljeva.

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Naslednja sta bila na vrsti slovenska kolesarska dragulja, ki sta nas zadnji mesec navduševala na Dirki po Španiji. Prvi kolesar uradne svetovne kolesarske lestvice, Primož Roglič, ki je zmagal v skupni razvsrstitvi Dirke po Španiji, prvi je bil tudi v boju za zeleno majico najboljšega po točkah, za piko na i pa je pristavil zmago na kronometru, ter eden največjih talentov svetovnega kolesarstva, Tadej Pogačar, ki je Rogliču na tretjem mestu delal družbo na zmagovalnih stopničkah Vuelte, obenem pa je dobil tudi tri posamezne etape ter se pohvalil z zmago v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja.

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Rad bi se zahvalil vsakemu navijaču posebej. Neverjetni ste. Ta sprejem, vse to, je nagrada, potrditev za vse moje dosežke," je Roglič izpostavil pomen navijačev, njegovemu mnenju pa se je pridružil tudi Pogačar: "Neverjetni občutki, ko je toliko navijačev ob progi v Španiji. Zelo sem vesel, da imamo tako podporo."

Oba kolesarja pa sta iz rok Tomaža Grma, predsednika Kolesarske zveze Slovenije, prejela prav posebno nagardo, ki je še posebej namenjena staršem obeh šampionov: "Na Kolesarski zvezi Slovenije smo se odločili, da bomo podelili "počitek" za tiste, ki so kolesarjem kot prvi pomagali. Staršem. Brez njih ne bi bilo tega, kar imamo danes."

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kot zadnji so na oder prišli slovenski odbojkarji, ki so nas navduševali na minulem Evropskem prvenstvu, katerega je gostila tudi Slovenija. Naši junaki so se na domačih tleh izkazali z izjemnimi predstavami, pred njimi sta padla takšna velikana, kot sta Bolgarija in Rusija, z zmago nad svetovnimi prvaki Poljaki pa so si slovenski odbojkarji celo priigrali nastop v velikem finalu.

V znameniti dvorani Bercy so se za naslov evropskih prvakov udarili s Srbijo, a je bil znameniti tekmec uspešnejši, saj je zasluženo slavil 3:1. Naši odbojkarji so tako osvojili srebrno medaljo ter s tem izenačili zgodovinski dosežek izpred štirih let, ko so bili boljši od njih zgolj Francozi.

 

"Brez vas nam ne bi uspelo!"

 

Po prihodu vseh odbojkarjev na oder, je prvi prijel mikrofon v roke Klemen Čebulj ter navdušil zbrano občinstvo. "Kdor ne skače ni Sloven'c! Najprej bi pozdravil vse, ki so nas prišli podpirat. Včeraj nam ni bilo lahko, ker smo želeli domov pripeljati zlato. Toda tudi to srebro je zlate barve. Vesel sem, da sem te del ekipe. Ponosen sem na vse vas, ki ste nas podpirali in nas podpirate tudi danes. Najbolj pa sem ponosen na to, da smo bili prava ekipa, da smo povezali Slovenijo. Neverjetno, v kakem številu ste nas prišli podpirat. Brez vas nam ne bi uspelo!"

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kljub temu, da so se fantje hecali, da bo Klemen čisto vse povedal, je kmalu dobil mikrofon v roke Mitja Gasparini: "Lep pozdrav vsem skupaj! To je res noro! Vsaka vam čast! To, da smo mi danes tukaj, traja že dalj časa. Do tega smo lahko prišli le s trdim delom. Nekaj takega, kar smo doživljali te zadnje dni, si v svoji karieri želi vsak športnik. Mi smo to doživeli. Iskrena vam hvala, iz dna srca. Ekipa bo igrala tako krasno odbojko še naprej, da le zadržimo to odbojkarsko družino skupaj."

Naslednji je bil na vrsti Jan Kozamernik, katerega je pričakalo zanimivo vprašanje, kako je biti najmlajši v reprezentanci: "Hvala vsem, ki ste danes prišli. KJE STE LJUBLJANA? Ja, biti najmljaši ima svoje prednosti in slabosti, saj te velikokrat pričakajo kakšne zadolžitve, da moraš komu kaj pomagati nesti. Delam to z veseljem, saj bom tudi sam enkrat starejši. Ampak res je lepo biti del te zgodbe, z igralci ki so že veliko dali tej reprezentanci."

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Lep pozdrav tudi z moje strani! Danes, ko vas vidimo, koliko vas je, da smo združili vso Slovenijo, ko vidimo, kakšno podporo smo imeli, nam je dosti lažje. Včeraj smo bili vsi zelo razočarani, želeli smo si zlato, ampak ko vas vidimo v takšnem številu, to srebro bije kot zlato. Cmok v grlu bo sicer ostal, težko bo preboleti ta poraz, toda moramo biti ponosni. To je res velik uspeh, brez vas, naših navijačev pa nam to ne bi uspelo! Moram pa še eno stvar izpostaviti. Tu smo zdaj mi v središču pozornosti, toda tu so tudi ti ljudje iz ozadja, kot so Haris Babić, Matic Fras in Mile Majstorović, ki opravljajo neverjeten posel. Brez njih si ne predstavljam naše reprezentance, ostajajo budni do štirih zjutraj in nas krpajo, tako da velika zahvala gre tudi njim," je ljudi iz ozadja pohvalil Dejan Vinčić.

 

"Nobena medalja ni toliko vredna, kot..."

 

Po organizatorju slovenske igre pa je prišel na vrsto slovenski kapetan Tine Urnaut: "Najlepši občutek je, ko nekomu, predvsem skeptikom, nekdanjim evropskim prvakom, svetovnim prvakom, zapreš usta. Najlepša hvala vam vsem. Brez vas to ne bi bilo mogoče. Vi ste nam dali moč in energijo, da smo ustvarili fantastični rezultat.Toda nobena medalja ni toliko vredna, kot ta čustva, ko ste vi z nami ob vsaki zmagi, ob vsakem porazu. Edina stvar, katero obžalujem, je, da nismo mogli igrati finala pred to publiko. Ponesla nas je na svojih krilih, da smo premagali najboljše na svetu. Prepričan sem, da bomo ob naslednji priložnosti pred domačimi navijači osvojili tudi zlato medaljo!"

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Kaj naj rečem, saj so vse povedali že moji soigralci. Sploh se ne da opisat, kako lepo je igrati pred takšnim občinstvo, kot v Stožicah, ko se napolni dvorana, ti da neko dodatno energijo. Ko ti gre slabo, sploh ni možnosti, da izgubiš. Res je bilo lepo in hvala vsem, da ste se zbrali v takšnem številu. Seveda nam je žal, da ni bilo finala v Stožicah, toda tudi v Parizu se vas je zbralo noro število, škoda le, da nam ni uspelo," je vpliv navijačev izpostavil tudi Jani Kovačič.

Po nedeljskem porazu pa je bilo najtežje Alenu Pajenku, saj ima za ženo Srbkinjo: "Žena mi je rekla, samo naj zmaga Jugoslavija. Včeraj ji je bilo vseeno, kdo zmaga, samo da jaz dobro igram. Bila je zelo srečna, da sta bili obe reprezentanci v finalu."

Sprejem športnikov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Vsi smo neizmerno ponosni in veseli, da lahko te občutke in užitke delimo z vami. Spremljajte nas še naprej, mi pa bomo še naprej povezovali celotno Slovenijo," je Slovence pozval predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

S sprejemom se bo letošnja reprezentančna sezona tudi uradno končala, slovenski reprezentanti bodo od jutri naprej že pod okriljem svojih klubov.

 

EP v odbojki 2019, polfinale Slovenija - Poljska Komentar Šport Odbojkarji so carji, a nekaj je vseeno narobe

 

Komentarjev 2
  • qui70880 18:55 30.september 2019.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 18540 dolarjev z delom na spletu le dve do tri ure na prenosnem računalniku in to je bilo tako enostavno, da tudi sam nisem mogel verjeti, preden sem delal na tej spletni strani. ------->>> www.Trade46.Com

Sorodne novice