Šport
10465 ogledov

Šok! Ali Primož Roglič kljub obljubi ekipe izpušča Vuelto?

Primož Roglič
Primož Roglič naj bi bil na prihajajoči Dirki po Španiji kapetan nizozemske ekipe Jumbo-Visma, a temu morda ne bo tako...

Slovenski kolesarski as ter eden izmed najboljših kolesarjev na svetu Primož Roglič (Jumbo-Visma) ima za seboj nepozabno sezono. Po zmagah na Dirki po Združenih arabskih emiratih, Dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in Dirki po Romandiji se je na stopničke povzpel tudi na eni izmed največjih dirk na svetu, legendarni Dirki po Italiji, kjer je zasedel tretje mesto v skupnem seštevku ter dosegel kar dve etapni zmagi.

Po izjemnem Giru pa si je naš kolesarski as vzel daljši premor, tekom katerega je tudi postal oče. Izpustil je Dirko po Franciji, katero je imel sicer najprej v načrtu, ter se udeležil le državnega prvenstva, kjer je zasedel četrto mesto.

Primož Roglič, Lora Klinc Foto Šport Tako je ime otroku Primoža Rogliča

Kot drugi vrhunec sezone naj bi se tako udeležil Vuelte, Dirke po Španiji, ki poleg Toura in Gira velja za najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu. Ekipa Jumbo-Visma ga je že potrdila kot svojega kapetana, kateremu naj bi se podredil tudi izjemni Nizozemec Steven Kruijswijk, ki je Dirko po Franciji zaključil na stopničkah.

Primož Roglič Dirka po Španiji Šport Dobra novica za Rogliča pred Vuelto

Toda v sredo je med kolesarskimi krogi začela krožiti novica, da bo Roglič zaradi utrujenosti ter slabe forme izpustil tudi Vuelto. Govorico sta potrdila tudi komentatorja angleškega Eurosporta, ki sta tekom sredine pete etape Dirke po Poljski izjavila, da iz nizozemske ekipe uhajajo novice, da naj bi Roglič izpustil Dirko po Španiji, na kateri naj bi ekipo tako vodil Kruijswijk.

"Primož Roglič, letošnji zmagovalec Dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, Dirke po ZAE ter Dirke po Romandiji, ki je letošnji Giro d'Italia končal na tretjem mestu, ne bo nastopil na Vuelti. Zaradi utrujenosti po grozljivih naporih na Giru se ne more vrniti v formo, ki bi mu omogočala, da se spopade s špansko pentljo," so zapisali pri Cycling Station.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice