Šport
13 ogledov

Štuhec: Ob uspehu je kemija boljša

Ilki Štuhec na samostojni poti pomaga Jure Košir. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Vsak športnik se nedvomno želi dokazati pred domačimi navijači. Ilki Štuhec je letos pod Pohorjem to preprečila poškodba, ki jo je staknila v Čilu, zato je 45. Zlato lisico spremljala le kot gledalka.
 
 

Domačo tekmo je le kot gledalka zelo težko spremljati, nedvomno bi bolj uživala, če bi lahko tekmovala.

Ilka Štuhec

 
Slovenska smučarska reprezentanca se je pred začetkom nove sezone podala na priprave v Čile , ki pa so se nesrečno končale za mlado Ilko Štuhec . Simpatična Mariborčanka je lani v španskem Formigalu postala mladinska svetovna prvakinja v smuku, leto prej ji je to uspelo tudi v Altenmarku, kjer je slavila v slalomu in kombinaciji, letošnjo sezono pa bo zaradi prej omenjene poškodbe morala v celoti izpustiti. "Poškodba gre na bolje, okrevanje poteka po načrtu. Konec februarja ali na začetku marca se začnem postopoma vračati na sneg," je za Žurnal24 povedala Štuhčeva, ki je bila prisiljena 45. Zlato lisico spremljati le kot gledalka: "Domačo tekmo je le kot gledalka zelo težko spremljati, nedvomno bi bolj uživala, če bi lahko tekmovala."


Če bo vse potekalo po načrtih, se bo Ilka Štuhec na smuči vrnila ob koncu februarja. © Dejan Mijović

 
Čeprav je eno izmed močnih slovenskih orožij tekmo spremljalo le iz ciljne arene, pa so se naša dekleta, predvsem v veleslalomu, odrezala naravnost odlično. Veselje ob prihodu v cilj je bilo med reprezentančnimi kolegicami več kot pristno, zato nas je zanimalo, kakšna je kemija med dekleti. "Sama povezanost med nami tekmovalkami je zagotovo večja, ko so rezultati dobri. Ko so rezultati slabi, se mora vsaka sama spopasti s svojimi slabostmi. Če so rezultati boljši, zagotovo vse skupaj bolj 'šiba'," nam je razložila trikratna svetovna prvakinja.

Uspeh slovenskih deklet nobenega smučarskega navdušenca v deželi na sončni strani Alp zagotovo ni pustil ravnodušnega in časi, ko so se "vražje Slovenke" kot za stavo uvrščale v sam vrh, so kar nehote prijadrali v spomin. A ena lastovka še ne prinese pomladi. "Ne vem, ali je to ravno pravi obraz naše reprezentance, je pa dejstvo, da znajo punce že dlje časa dobro smučati. Treba se je ustrezno pripraviti in dobro formo prenesti tudi na tekmo," je evforijo umirila 18-letna Mariborčanka, ki se zaveda, da bi velika zmaga Tine Maze lahko vsem dekletom vlila prepotrebne samozavesti: "Upam, da bo Tinin uspeh veliko pripomogel k dvigu slovenske reprezentance na prihodnjih tekmah."

 

Preberite še ...

Intervju: Maria Riesch
Intervju: Tina Maze
Intervju: Vreni Schneider

V letošnji sezoni je na koledarju tudi svetovno prvenstvo v Val d'Iserju , zato nas je za konec še zanimalo, kam lahko Slovenke posežejo. "Do samega svetovnega prvenstva je še en mesec, tako da težko napovem, česa je zmožna naša reprezentanca. Pustimo se presenetiti," je bila previdna Ilka Štuhec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.